Testere Makinası Hidrolik Sisteminin Bakımı

Testere Makinası Hidrolik Sisteminin Bakımı

Hidrolik yağ, metal şerit testere makinesi, testere makinesi, açılı testere makinesi, CNC testere makinesi ve portal testere makinesinin tanımına göre seçilir.

Öncelikle kapalı bir yakıt deposu seçin ve girişine bir hava filtresi takın. Uygulama işlemi sırasında içeriye mekanik artıkların girmesini önleyin. Testere makinesi sisteminin boruları ve bileşenleri yağ ile doldurulduktan sonra hidrolik yağ deposunun yağ hacmi belirlenen yağ seviye planı içinde tutulmalıdır. Şerit testere hidrolik sistemi devreye alınmadan önce özenle temizlenmelidir. Yakıt doldururken sıkı filtreleme gereklidir. Yağ filtresi sık sık kontrol edilmeli ve kirlenmişse hemen değiştirilmelidir. Hidrolik yağın kalitesini düzenli olarak kontrol etmeniz bu noktada önem arz eder.

Daire Testereler

Birincisi, hidrolik yağın oksidasyon derecesidir. Hidrolik yağının renginin koyu kahverengi olduğunu ve kötü koktuğunu varsayarsak, bu onun oksitlendiğini gösterir. Renk ne kadar koyu olursa, rahatsız edici koku o kadar güçlü olur, bu da oksidasyon derecesinin daha şiddetli olduğunu gösterir. Bu sırada, yeni yağ değiştirilmelidir.

İkincisi, hidrolik yağın su içeriğidir. Hidrolik yağının süt beyazı olduğunu ve kokunun değişmediğini varsayarsak, bu içerisine çok fazla su karışmış demektir. Az miktarda hidrolik yağı alın ve kızgın demir plakanın üzerine bırakın. Bu sırada, yeni yağ değiştirilmelidir.

Üçüncüsü, hidrolik yağdaki kirlilik içeriğidir. Elinize birkaç damla hidrolik yağı koyun. Eğer daha fazla metal parçacık veya parlama (güneşte) varsa bu, hidrolik yağın mekanik kir açısından zengin olduğunu kanıtlar. 42 saatten az olmamak üzere biriktirilmeli ve daha sonra filtrelenmeli ve kullanılmalıdır. Hidrolik yağı sipariş edildiğinde değiştirin. Kapattıktan sonra, iş ekipmanını en yüksek konuma getirmek için çalıştırın, hidrolik yağın kendi ağırlığını kullanın ve hidrolik yağı sıcakken yağı boşaltın (mekanik kirleri ve yağ lekelerini çıkarmak kolaydır) ve ardından yağ deposunu ve boru hatlarını iyice temizleyin. Hidrolik sistemi doğru şekilde temizleyin. Temizleme sıvısı olarak asla gazyağı veya dizel kullanmayın.

Testere Makinası Hidrolik Sisteminin Bakımı” başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da Kar-Tes Kesici Takımlar Blogu’muza geri dönebilirsiniz.