Aşındırıcı Çeşitleri

Aşındırıcı Çeşitleri

Aluminyum Oksit

Bu malzeme, diğer aşındırıcı türlerine kıyasla daha düşük maliyetle sertliği ve mukavemeti ile bilinir. Çoğunlukla metal veya ahşap üzerinde kullanılır. Düşük ısı tutma özelliği ve düşük özgül ısısı, onu çok çeşitli taşlama ve zımparalama uygulamaları için uygun hale getirir. Küçük kaynakların ve kusurların giderilmesinde, hafif malzemenin kaldırılmasında, harmanlanmasında ve bitirilmesinde kullanılır. Marangozlar tarafından kütük mobilyalar ve diğer ahşaplarda kullanılır. Metallerde çoğunlukla alaşımlı çelik ve alüminyum gibi hafif metallerde kullanılırlar. Alüminyum Oksit 24-600 kumlarda mevcuttur.

Zirkonya Alümina

Çinko veya zirkonyum olarak da adlandırılan mavimsi yeşil renkli bu element, metal üzerinde kaba ila orta kum uygulamaları için mükemmeldir. Tanenin yeni keskin kenarları açığa çıkarması için gerekli olan krom ve krom-nikel çelik veya yüksek alaşımlı çelikte talaş kaldırma gibi yüksek basınç altında en iyi şekilde çalışır. Kesildikçe kendini keskinleştiren geniş kırılma düzlemlerine sahiptir. Harmanlama, çapak alma ve kaynak çıkarma gibi uygulamalar için kullanılır. Doğru uygulamada kullanıldığında alüminyum oksit diskin ömrünün iki katı olabilir. Zirkonya Alümina, 24-180 taneciklerde mevcuttur.

Seramik Alümina

Seramik aşındırıcılar uzun ömürlüdür ve tüm kaplanmış zımparalar arasında en hızlı kesme oranına sahiptir. Kronoloji açısından araştırma ve geliştirme sonucunda en genç ve en yenisidir. Bu nedenle, daha iyi performansa sahiptirler ve orta ila yüksek basınç altında tutarlı bir kesim sağlarlar. Paslanmaz çelik gibi yüksek ısı üreten uygulamalar için birinci sınıf bir aşındırıcıdır. Isıyı azaltmak ve performansı artırmak için kullanılan soğuk kesme teknolojisi, kaynakların taşlanması ve karıştırılması için idealdir. Seramik 24-120 olarak mevcuttur.

Silisyum Karbür

Siyah renkli Silisyum Karbür, sert ve keskin bir sentetik aşındırıcıdır. Silisyum Karbür taneleri geleneksel olarak değerli taş kesimi için ve kabaşon kesimi için bir standart olarak kullanılmıştır. Değerli taşların ıslak zımparalanması, taşlanması ve parlatılması için idealdirler. Titanyum, fiberglas, plastik, fayans ve duvarcılık ürünlerinde mükemmel bir sicile sahiptirler. Silisyum karbür aşındırıcı tanecikler, yapıştırıcılar, boya, akrilikler, macunlar vb. gibi kaplamaları hızlı bir şekilde çıkarmak için yeterince keskindir. Kesme eylemi, beton, mermer, granit ve diğer taş işlerinde temiz ve pürüzsüz bir yüzey sağlar.
Daire Testereler

Çiğdem

Demir oksitten yapılan çiğdem kırmızımsı kahverengi renktedir ve altın gibi metallerin ultra ince parlatılması ve temizlenmesi için kullanılır. Eksantrik milleri, rotorlar, uçlar vb. gibi metal yüzeylerde hafif aşınma için de kullanılır.

Metal kesimiyle ilgili bilmeniz gerekenler” başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da Kar-Tes Kesici Takımlar Blogu’muza geri dönebilirsiniz.