Aşındırıcı Malzemeler

Aşındırıcı Malzemeler

Aşındırıcı malzemelerde bulunan mineraller nedeniyle şerit testere endüstrisinde bu malzemeleri kesmek bazı zorluklar oluşturmaktadır. Malzemenin sertliği ve dokusu, bıçağın sıçraması veya dişin sıyrılması gibi sorunlara sebep olabilmektedir.

Aşındırıcılar normalde;

  • Honlama, cilalama, taşlama, kumlama ve diğer benzer işlemler gibi işlemlerde kullanılır.

Aşındırıcılar iki şekilde sınıflandırılırlar: Doğal ve Sentetik aşındırıcılar.

  • Doğal aşındırıcı malzemeler arasında endüstriyel elmas, korundum, zımpara, granat, çakmaktaşı, kuvars, pomza ve talk gibi şeyler bulunur.
  • Sentetik çeşitler arasında sentetik elmas, bor nitrür, bor karbür, silisyum karbür ve alümina bulunur.
Aşındırıcı Malzemeler

Aşındırıcı Malzemeler

Çoğu aşındırıcı malzeme uygulaması, kesilen malzemelerin kesmeyi yapan testere bıçağından daha sert olduğu durumlarla karşılaşır. Sertliği veya vücut gücü, işlevde önemli bir rol oynar. Normal bir bi-metal şerit testere bıçağı kullanarak aşındırıcı bir malzemeyi kesmek, dişlerin erken körelmesine, soyulmasına ve bıçağın işlenen parçayı kesememesine neden olur.

Bi-metal bıçaklar yapamazken karbür uçlu şerit testere bıçakları sert malzemeleri işleyebilir ve kesebilir. Uygun hız ve ilerleme oranlarıyla birleştirilmiş karbür uçlu testere bıçağının kullanılması, kesme prosedürü için daha az tehdit oluşturur.

Kar-Tes Kesici Takımlar bu tür malzemeleri kesmek için Röntgen şerit testerelerini sunar.

Karbür bıçaklar, pürüzsüz bir yüzey oluşturmak için üçlü talaş taşlama ve pozitif eğim açılarıyla birleştirilmiş agresif bir diş geometrisine sahiptir ve agresif bir kesme işlemi sağlayabilir.

Her zaman olduğu gibi, üretilen iş için doğru şerit testere bıçağını kullanmak mantıklı ve ekonomik hale gelir: doğru malzeme için doğru bıçak en önemli sloganınız olmalıdır.

Kar-Tes Kesici Takımları ve Röntgen şerit testereleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için https://kar-tes.com.tr/urun-kategori/serit-testereler/ sayfamızı kontrol edebilir ve iletişim adresimizden bizlere ulaşabilirsiniz.

Unutmayın, Kar-Tes Kesici Takımlar kurulduğu 1981 yılından bu yana metal kesim ve işleme uygulamalarında sektöre yenilikçi, tecrübeli ve güçlü bakışıyla yön verir; daima Dünyanın en iyi markalarını beğeninize sunar.