Bıçakları Temiz Tutmak

Bıçakları Temiz Tutmak

Şerit testere bıçağı bakımı, üretken çıktının yanı sıra operatör güvenliği için de önemlidir.

Kirli şerit testere bıçağı hızla körelebilir ve böylece orijinal ömrü kısalır. Birikme ve pas gibi şeylere karşı koruma sağlarken bıçakları temiz tutmanın birkaç kolay ve etkili yolu vardır.

Şerit testere bıçaklarının temizlenmesi, bıçağın ömrünü uzatır, keskinliğini korur ve soyulmuş dişleri ve yamuk kesimleri önlemeye yardımcı olur. Bunlar, guletlerde birikinti oluşması ile meydana gelebilir. Bu durum özellikle talaş fırçası veya yerleşik bir soğutma/yağlama aleti ile donatılmamış olabilecek daha küçük, dikey şerit testereler kullanan küçük dükkanlarda yaygındır.

Reçine yapışkan olabilir ve bıçak performansında sorunlara neden olur. Bıçağın sürtünmesine, yavaşlamasına ve ısınmasına yol açar. Şerit testere bıçağını sabunlu suya batırmanız yeterlidir. Kuru bir bezle temizleyebilirsiniz.

Saç kurutma makinesi, suda beklettikten ve havluyla kuruladıktan sonra bıçağı kurutmak için iyi bir seçimdir.  Toksik olmayan bir sıvının kullanılması, reçineyi çıkarmanın ve bıçağı temizlemenin başka bir yoludur.

Paslı bıçaklar düşük kullanım performans sunar.

Bıçak paslanmasını önlemek için her işlemden sonra makineyi ve bıçağı temizlemeniz önemlidir. Her iş gününün sonunda her ikisini de temiz ve kuru bir bezle silin. Yine, sıvı bir solüsyon kullanmak daha hızlı çözüm sunar, ancak her iki yol da uzun ömürlülüğü ve temiz bir kesim sağlamayı garanti etmeye çalışır.

Püskürtme yağlayıcı bıçakların pastan korunmasına yardımcı olur, ancak bıçak zaten paslıysa pasın çıkarılma şekline dikkat etmeniz önemlidir. Hafif ise temizlenmesi fazla zaman almaz, ancak kabukluysa ve derin görünüyorsa toksik olmayan pas giderme solüsyonu kullanabilirsiniz.

Paslı şerit testere bıçağının fırçalanması veya ovalanması önerilmez. Bıçak hasarına neden olabileceğinden metal kazıyıcı veya aşındırıcı solvent kullanılması tavsiye edilmez. Her zaman şerit testerenin fişini çektiğinizden emin olun ve ardından temizlemeden önce bıçağı dikkatlice çıkarın. En iyi tavsiye, şerit testere makinesinin ve bıçağın düzenli temizlik programına uyum sağlamaktır.

Doğru ve günlük bıçak temizliği performansı iyileştirecek ve bıçak ömrünü uzatır.

Unutmayın, Kar-Tes Kesici Takımlar kurulduğu 1981 yılından bu yana metal kesim ve işleme uygulamalarında sektöre yenilikçi, tecrübeli ve güçlü bakışıyla yön verir; daima Dünyanın en iyi markalarını beğeninize sunar.