El Testeresi Kullanım Alanları Nelerdir?

El Testeresi Kullanım Alanları Nelerdir?

Testereler, kesme işlemleri için yoğun olarak kullanılan el aletleridir. Uzun yıllardır kullanılan bu aletler, gelişerek yeni yapılar halinde günümüze kadar ulaşmıştır. Sunduğu özellikler sayesinde birçok kesim işlemini basit hale getiren ve ağız kısmında bulunan üçgen dişler ile yüzeyi temiz bırakan testereler, kendi içerisinde birden çok çeşit üzerinde oluşturulur.

Testere çeşitleri, kesim işlemlerini farklı malzemeler üzerinde uygulamaya olanak sağlamıştır. Bir testere modeli metal kesebilirken, aynı zamanda demir modellerini kesemeyebilir. Bu ise o testerenin ağız kısmında bulunan kesim bıçaklarından dolayı olur. Her malzemenin aynı testere ile kesilemiyor oluşu, günümüzde testerelerin birçok tür üzerinden farklı markalar ile üretilmesine sebep olmuştur.

El Testeresi Nedir?

El testeresi, testere çeşitleri arasında olan ve özellikle de hafif kesim işlemlerinde kullanılan bir çeşittir. Bu testereler ile genel olarak kalın olmayan malzemelerin ve ince dişle kesime uygun yapıların kesimi yapılır. Bununla beraber, daha düz bir bakış açısı ile incelendiğinde birçok testere çeşidi el testeresi olarak görülür. Bunun sebebi ise kullanımlarının el ile yapılıyor olmasıdır.

El testereleri, yapım aşamasında çok kaliteli malzemeler ile üretilir. Bunun amacı ise uzun ömürlü bir yapıya sahip olarak kişilerin yaptıkları işlerde herhangi bir aksaklık yaşamaması içindir. Kesim sırasında üçgen dişlerde kırılmalar gerçekleşebilir. Bu kırılmalar kısa sürede tamir edebilecek olan kırılmalardır. Bu tamir özellikleri ile el testereleri, diğer testerelere nazaran daha büyük bir avantaja sahip olur.

El Testeresi Kullanım Alanları

El testereleri, kullanım olarak biraz zor testerelerdir. Bunun sebebi ise herhangi bir elektrik ya da benzin yolu ile çalışan testere modelleri olmamasıdır. El testereleri ile çalışırken insan gücü kullanılır ve itme, çekme hareketleri ile yön verilir.

El testere modelleri, genel olarak kişisel kullanımlar için uygundur. Testere üzerinde yer alan bıçaklar, çok kalın malzemeleri kesemeyeceği için genel olarak bu alanlar içerisindeki kullanımı uygun görülür. El testereleri, bu özelliklerinin yanında fiyat olarak da çok uygun rakamlardan oluşturulur. Ekonomik fiyatlar halinde sunulan el testerelerine sahip olabilir ve birçok alan üzerinde rahatlıkla kullanım sağlayabilirsiniz.

Unutmayın, Kar-Tes Kesici Takımlar kurulduğu 1981 yılından bu yana metal kesim ve işleme uygulamalarında sektöre yenilikçi, tecrübeli ve güçlü bakışıyla yön verir; daima Dünyanın en iyi markalarını beğeninize sunar.