Etkili Bir Üretim ve Çıktı İçin Kesim Yöntemleri

Etkili Bir Üretim ve Çıktı İçin Kesim Yöntemleri

  • Etkili üretim kesimi, başarılı üretim kesimidir.

Çalışmaya başlamadan önce şerit testerenin düzgün çalışır durumda olduğundan ve doğru testere bıçağının takıldığından emin olmak verimli bir sonuç almak ve başarılı olmak demektir.

Doğru şerit testere bıçağının kullanılmasıyla verimli üretim kesimi elde edilebilir.

Belirli bir iş için belirli bir malzemeyi etkili bir şekilde kesmek veya iş için kullanılacak şerit testere makinesinin uygun şekilde bakımını yapmak için doğru testere bıçağı kullanımı zorunludur.

Malzeme için doğru bıçağı seçerken göz önünde bulundurulması gereken iki faktör vardır:

  • Hız ve
  • İlerleme oranları.

Hız ve ilerleme oranları, etkili üretim kesimine ulaşmaya yardımcı olmak için oldukça önemlidir. İkisinin birleşimi yalnızca üretimin sonucunu değil, aynı zamanda testere bıçağının ömrünü de etkiler.

Hız ve İlerleme, takım tezgâhı uygulamasında kesme işlemi üzerinde birleşik bir etkiye sahip olmaları nedeniyle genellikle ikili olarak kabul edilen iki ayrı hıza atıfta bulunur.

Hız oranı, kesici takım ile üzerinde çalıştığı iş parçasının yüzeyi arasındaki hız farkı ile ilgilidir. Dakikada Yüzeyde İlerleme olarak ölçülür ve sabit, değişken, değişken kasnak ve elektronik sürücü kullanılarak kontrol edilir.

Kesme işlemi sırasında hız oranının dikkate alınması ve bir operatörün bıçak ömrünü ve kesme performansını en üst düzeye çıkarmak için bu faktörü neden optimize etmesi gerektiğini düşünmek faydalı olur.

Hızı doğru başlangıç hızına ayarladıktan sonra, istenen sonucu elde etmek için önerilen hıza yavaşça ayarlamanız gerekmektedir.

İlerleme hızı, testere bıçağının iş parçası boyunca ilerlediği hıza bağlıdır. Hidrolik besleme silindiri, silindir boşaltma, sabit besleme ve hava üstü hidrolik ile kontrol edilir.

Kesme işleminde istenen sonucu elde etmek için ilerleme sabit ve pürüzsüz olmalıdır. Tıpkı hız oranı gibi, bir operatör de bıçak ömrünü en üst düzeye çıkarmak ve etkili üretim elde etmek için önerilen ilerleme hızını kullanmalıdır.

Önerilen hıza kıyasla yüksek bir ilerleme hızı kullanmak, büyük olasılıkla testere bıçağının dişlerinin sıyrılmasına neden olacaktır. İlerleme hızı, diş penetrasyonu ile de ilgili olan hız oranı ile ilgilidir.

Bıçağın ömrünü uzatmak ve başarılı üretim çıktısı elde etmek için şerit testere makinesi operatörünün bu farklılıkları anlaması oldukça önemlidir.

Sonuç olarak başarılı bir çıktı elde edebilmek (etkili üretim kesme hedefini gerçekleştirmek için) ve malzemelerin uzun ömürlü olmaları için İlerleme ve Hız Oranları, dikkate alınması gereken önemli faktörlerdir.

Unutmayın, Kar-Tes Kesici Takımlar kurulduğu 1981 yılından bu yana metal kesim ve işleme uygulamalarında sektöre yenilikçi, tecrübeli ve güçlü bakışıyla yön verir; daima Dünyanın en iyi markalarını beğeninize sunar.