Malzeme Taşıma Kesme İşlemini Etkiler Mi?

Malzeme Taşıma Kesme İşlemini Etkiler Mi?

Malzeme taşıma; kesme malzemelerinin yüklenmesi, boşaltılması, hazırlanması ve aktarılması sürecidir.

Şerit testere makinelerinde farklı türdeki malzeme taşıma sistemleri arasında güç beslemeli ve beslemeli makaralı konveyörler, çapraz transfer sistemleri ve otomatik ağırlık kesme sistemleri bulunur. Sıralama ve fırlatma birimleri de vardır.

Bazı üreticiler, müşterilerin üretim ihtiyaçlarına bağlı olarak, kullanıcıların şerit testere üzerindeki malzeme taşıma sistemlerini değiştirmesine veya yükseltmesine izin verecektir.

Sağlam bir malzeme taşıma sistemi, herhangi bir kesme işlemi için önemlidir: özellikle demetler ve büyük profillerle uğraşan imalatçılar için.

Bir malzeme taşıma sisteminin birincil kullanımı, malzemelere herhangi bir zarar gelmesini önlerken, malzemelerin her kesimde uygun şekilde taşınmasını, teslim edilmesini ve ilerlemesini sağlamaktır.

Sistem, bir kirişin bitişinden diğerinin başlangıcına kadar minimum gecikme ile verimli malzeme taşıma ve iş akışı için tasarlanmıştır.

Şerit testere makinesinden kesilmiş malzeme eklemek ve çıkarmak zaman ve çaba gerektirir. Malzeme taşıma sistemleri bu sorunu çözmektedir. Amaç, verimliliği ve karlılığı artırmaktır.

Gereksinimlerin işçilerin el emeği yapmasını engellediği birçok üretim atölyesinde, malzeme elleçleme tek seçenek olabilir.

Örneğin, otomatik malzeme taşıma kullanılmadan büyük yapıları ve kirişleri bir makineye yüklemek ve boşaltmak neredeyse imkansızdır. Bu nedenle bu sistem işletme maliyetlerini ve işçilik gereksinimlerini azaltır. Bu sistemin bir diğer avantajı da kazaların önlendiği daha güvenli bir iş yeridir.

Malzeme taşıma sistemleri, rutin mağaza görevlerini yönetmek için ek personele daha az ihtiyaç duyarak çalışanların daha güvenli ve daha hızlı çalışmasına olanak tanır. Kolaylaştırılmış kesme işlemleri de elde edilecektir.


Unutmayın, Kar-Tes Kesici Takımlar kurulduğu 1981 yılından bu yana metal kesim ve işleme uygulamalarında sektöre yenilikçi, tecrübeli ve güçlü bakışıyla yön verir; daima Dünyanın en iyi markalarını beğeninize sunar.