Şerit Testere Kılavuzları Bakımı Ve Kesime Etkileri

Şerit Testere Kılavuzları Bakımı Ve Kesime Etkileri

Şerit testere bıçağı kılavuzları, şerit testere makinesinin en önemli parçalarından biridir.

Şerit testere kılavuzları, kesim sırasında şerit testereyi her iki yandan tutar ve bıçağın, sürücüden veya kasnaktan ayrılmadan malzemeyi doğru bir şekilde kesmesini sağlar.

Şerit testere bıçağı kılavuzları ya sert karbon çeliğinden ya da elmas yataklardan yapılmıştır. Tüm bıçak kılavuzları, sonunda kılavuzların yüzeyinin aşınmasına neden olan sürtünmeye maruz kalır.

Tüm malzemelerde kesimde olumlu bir çıktı elde edebilmek için, bıçak kılavuzlarının bakımı düzenli olarak yapılmalıdır. Bıçağın serbestçe hareket edememesi durumunda kırılma eğilimi vardır, bu nedenle kılavuzun içinde bıçağın tutulduğu alanı düzgün bir şekilde korumak oldukça önemlidir.

Kılavuz içindeki boşluk, bıçak kesilen malzemeden geçerken oluşan sürtünme nedeniyle genişleyebilir. Bu sürtünme nedeniyle bıçak yavaş yavaş gevşemeye ve zıplamaya başlar. Bu gevşeklik, sonunda malzemenin yanlış kesilmesine ve kaçınılmaz olarak kesme işlemi sırasında bıçağın kırılma riskine neden olur.

Şerit testere bıçağı kılavuzlarının değiştirilmesi şerit testere makinesinin bakımı için çok önemlidir. Bıçak kılavuzları, doğru bir kesim elde etmede önemli bir rol oynar, aynı zamanda testere bıçağının ömrünün uzamasına da hizmet eder.

Şerit testere bıçağı kılavuzlarını değiştirirken izlemeniz gereken adımlar şunlardır:

  • Bıçağı taşıyan üst baskıyı hizalayın, bıçak yalnızca yatağın dış kenarı boyunca hareket etmelidir.
  • Bir yüzde kullanımdan dolayı aşınma izi varsa, yatağı ters çevirin ve arka yüzü kullanın.
  • Kılavuz tertibatını bıçakla hizalayın.
  • Üst kılavuz düzeneğindeki vidayı gevşetin ve düzeneği, kılavuz blokların yüzleri bıçağa paralel olana kadar ayarlayın.
  • Alt baskı yatağını değiştirin.,
  • Kılavuz çubuğun ucundaki somunu çıkarın ve yatağı serbest bırakmak için borudan kaydırın.
  • Temizlenmesi gerekebilecek her şeyi temizleyin.
  • Yeni yatağı yerine kaydırın.

Şerit testere operatörleri-uygulayıcıları, aşınmış şerit testere bıçağı kılavuzlarını kırılmadan veya etkinliğini kaybetmeden önce değiştirmek için gereken zaman ve çabayı harcamalıdır. Bununla elde edilecek olan nihai sonuç, kaliteli kesim elde etmenin yanı sıra testere bıçağının ve şerit testere makinesinin ömrünün uzatılması olacaktır.

Unutmayın, Kar-Tes Kesici Takımlar kurulduğu 1981 yılından bu yana metal kesim ve işleme uygulamalarında sektöre yenilikçi, tecrübeli ve güçlü bakışıyla yön verir; daima Dünyanın en iyi markalarını beğeninize sunar.