Şerit Testere Operatörü Prosedürleri

Şerit Testere Operatörü Prosedürleri

Şerit testere operatörünün her iş günü başlamadan önce yapması gerekenler.

  • Herhangi bir kesme işlemine başlamadan önce, şerit testere makinesi operatörünün elektrik bağlantılarını (testere ile güç kaynağı arasındaki) kontrol etmesi gerekir. Kablo boşluklarını veya kıvrılmalarını arayın ve bir forklift veya diğer mağaza ekipmanlarının yanlışlıkla yakınına bırakılmadığından veya gerekli bir prize takılmadığından emin olun.
  • Çalışma alanının kuru olmasına özen gösterin
  • Vücudunuzda makineye hızlı bir şekilde ulaşmanızı engelleyecek herhangi bir engel (tehlike) içermediğini kontrol edin.
  • Kişisel güvenliğinizi sağlamak için, gözleri uçuşan parçacıklardan korumak için güvenlik gözlükleri takın. Uzun saçları toplayın ve malzemenin şerit testerenin makaralarına veya besleme silindirlerine sıkışmasını önlemek için bol giysiler giymekten kaçının.
  • Özellikle şerit testere makinesi yüksek hızda çalışacaksa, desibel seviyelerinin kontrol edilmesi ve gerekirse işitme korumasının takılması gerekir.
  • Tüm makine kadranlarının, düğmelerin ve widget’ların yerinde olduğundan ve kabul edilebilir durumda olduğundan emin olun. Bu, makinenin hızlı bir görselini yapmak kadar basittir.
  • Makineyi uygun hıza ayarlayın veya makine kapasitesi ve kesilecek malzemenin boyutuna göre ayarlayın. Bıçak yanaşırken asla malzemeyi kesmeye çalışmayın. Şerit testerede otomatik besleme tertibatı yoksa, operatörler bıçağa yakın kesim yaparken malzemeyi itmek için bir çubuk kullanmalıdır.
  • Testere bıçağının kesilen malzeme için uygun tip ve boyutta olduğundan emin olun. İlk kullanımdan önceki bir testere bıçağının son derece keskin dişlere sahip olduğunu ve kullanılmış bir testere bıçağına kıyasla daha kırılgan olduğunu daima unutmayın.

Uygun bir alıştırma yapmak, dişlerin aşınmasını önlemeye ve daha uzun bıçak ömrü sağlamaya yardımcı olacaktır.

  • Aşınma görünüyorsa veya çatlaklar varsa bıçağı değiştirin. Çentikler, bıçak bükülme belirtileri, bıçak çizilmesi ve yatakların yanması gibi şeylere bakın. Bıçak kılavuz makaraları ve koruyucuları da kontrol edilmeli ve herhangi bir eksiklik varsa değiştirilmelidir.
  • Soğutucu ve yağlayıcı tanklarının dolu olduğunu kontrol edin ve nozulların temiz ve düzgün çalışır durumda olduğunu kontrol edin.
  • Lastiklerin esnekliğini kontrol edin ve kuru veya çatlak (kauçuk ise) olmadığından emin olun. Tekerleği şerit testere bıçağıyla doğru hizaya getirin.

Bu prosedürlerin izlenmesi, bıçağa, makineye ve operatöre yönelik hasar riskinin azaltılmasına yardımcı olacaktır. Olası iş tehlikelerinden kaçınmak, kaliteli iş üretmeye yardımcı olur ve gününüzün olumlu bir şekilde başlamasını sağlamanın basit bir yoludur.

Unutmayın, Kar-Tes Kesici Takımlar kurulduğu 1981 yılından bu yana metal kesim ve işleme uygulamalarında sektöre yenilikçi, tecrübeli ve güçlü bakışıyla yön verir; daima Dünyanın en iyi markalarını beğeninize sunar.