Yapısal/Organik Malzemelerin Kesilmesi

Yapısal/Organik Malzemelerin Kesilmesi

Yapısal malzemeleri keserken, malzemenin neyden yapıldığını anlamak önemlidir ve uzun süreli kesme performansı elde etmek için belirli bir şerit testere bıçağının kullanılmasını gerektiren farklı çelik türleri vardır.

Ayrıca katılar için doğru diş modelini belirlemek yapısal şekiller için belirlemeye nazaran daha kolaydır.

Herhangi bir şerit testere bıçağı kullanarak yapısal malzemeleri kesmeden önce göz önünde bulundurmanız gereken birkaç noktayı sizler için sıraladık.

  • Testere bıçağının dişlerini kesimin daha ince kısmı ile sürekli temas halinde tutmak için kare boru ve açılı yapısal malzemelerin doğru açıda kesilmesi gerekir.
  • Kesilecek parça 1/4” duvar ile 4” açıda ise, diş desenini 4” kalınlığa (3” değil) 1/4” duvar kalınlığına (10-14 değişken veya 14 tırmık) eşleştirin. -4 değişken veya 3 kanca).
  • 4 “açı, testere üzerine L şeklinde değil piramit şeklinde oturacak şekilde yerleştirilmelidir.

Değişken hatveli şerit testere bıçakları, inç başına değişen diş konfigürasyonu nedeniyle çoğu uygulamada genellikle tercih edilir. Dişler ince ve kaba arasında değiştiğinden, bıçak daha geniş bir malzeme yelpazesine daha iyi uyum sağlayabilir.

Değişkenler özellikle yuvarlak ve boruları keserken kullanışlı hale gelir çünkü kavisli iş parçasının üst ve altı katı bir yuvarlak ortasından daha küçük bir enine kesite sahiptir. Bu, harmonik probleminin en kötü olma eğiliminde olduğu yerdir (iş parçasına giriş ve çıkış).
Hortum ve boru için, malzemenin üst kısmı bir katı gibi kesilir ve ardından borunun yanları ince, düz bir stok gibi kesilir.

Belirli bir yapısal malzeme şekli ve boyutu için doğru testere bıçağı boyutu ve istenen diş aralığı uygulandığında, zaman, çaba ve maliyet faktörleri kendilerini göstermeye başlayacaktır.

Çelik gibi yapısal malzemeleri keserken, Kar-Tes kesici Takımları arasında yer alan Röntgen şerit testere bıçağının avantajları, onu bariz bir seçim haline getirir.

Yapısal şerit testere bıçağı çok çeşitli testere bıçakları arasındadır ve 501 IC testere bıçağı yapısal malzemeleri kesmek için en iyisidir. Ekstra bıçak boşluğu sağlamak için ağır ayarlı dişlerle tasarlanmıştır. Kesim sırasında sıkışmayı önlerken en büyük kesitli yapısal malzemeleri bile işleyebilir.

Röntgen Şerit Testere, dişin sıyrılmasını önlerken pürüzsüz ve hızlı bir kesim sağlamak için titreşimi ve gürültü seviyelerini azaltmak üzere tasarlanmıştır.

Başarılı bir kesme deneyimi isteniyorsa, kesilen malzemeye uygun doğru testere bıçağının kullanılması gereklidir. Düzgün çalışma için şerit testere operatörü, belirli malzemeler için tasarlanmış özel bir bıçak kullanmanın avantajlarını anlayacak ve şerit testere ile bıçak arasında yaratılan sinerjiden emin olacaktır.

Kar-Tes Kesici Takımları ve Röntgen şerit testereleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için https://kar-tes.com.tr/urun-kategori/serit-testereler/ sayfamızı kontrol edebilir ve iletişim adresimizden bizlere ulaşabilirsiniz.