Alüminyum Kesmek

Alüminyum Kesmek

Alüminyum, hafif, sünek ve dövülebilir olan nispeten yumuşak, dayanıklı bir metaldir. Görünümü, yüzey pürüzlülüğüne bağlı olarak donuk, gri ve gümüş arasında değişebilir. Manyetik değildir, kolay tutuşmaz ve düşük yoğunluğu ve korozyona dayanma kabiliyeti pasif olmasından kaynaklanır (bir malzemenin pasif hale gelmesi demek hava veya su gibi çevresel faktörlerden daha az etkilenmesi demektir).

Özellikle ulaşım endüstrisinde, mümkün olan her yerde daha hafif malzemeler kullanmaya odaklanan metal imalatçıları, alüminyum malzemeleri işlemenin en iyi yollarını öğrenmekle ilgilenirler.

Şerit testereler, bıçağın kesime hızlanmadan önce yavaşça girmesine ve çıkışta yavaşlamasına izin veren rampa besleme ve hız özelliğine sahiptir.

Giriş ve çıkış, bıçak ve malzeme hasarı olasılığının en yüksek olduğu iki alandır, ancak kontrollü süreç bu sorunu ortadan kaldırır.

Bir imalatçı için en iyi şey, bu tip alüminyum kesmenin, şerit testerenin, dairesel testereden çok daha az maliyetli olmasıdır. Alüminyum yumuşak bir metaldir. Metali kolayca keseceği için karbür bıçakların kullanılması mantıklı görünmektedir. Yine de aynı tür malzemeyi mükemmel şekilde kesecek daha az maliyetli bıçaklar da vardır.

Şerit testere endüstrisindeki en son gelişmelerle birlikte sert arka karbon bıçak; alüminyum ve pirinç, ahşap ve plastik gibi diğer yumuşak malzemeleri kesebilir. Bu özellikler, sadece ahşapta değil, alüminyumda da mükemmel kesme sonuçları sağlar. Bu bıçakla ilgili en iyi şey, alüminyum kesmek için en ekonomik şerit testere bıçağı olabilmesidir.

Unutmayın, Kar-Tes Kesici Takımlar kurulduğu 1981 yılından bu yana metal kesim ve işleme uygulamalarında sektöre yenilikçi, tecrübeli ve güçlü bakışıyla yön verir; daima Dünyanın en iyi markalarını beğeninize sunar.