Metal Kesimiyle İlgili Bilmeniz Gerekenler

Metal Kesimiyle İlgili Bilmeniz Gerekenler

Kesici takımların işleme endüstrisinin ayrılmaz bir parçasını oluşturduğu yeterince vurgulanmaz. Delme, kesme, profilleme, kaynaklama, bükme ve frezeleme gibi mekanik endüstrisi ile ilişkili hemen hemen her işlem, bazı hassas metal kesme aletleri gerektirir. Verimliliği artırmak için tüm bu aletlerin yüksek kaliteli olması gerekmektedir.

Makine işinin bir parçası olarak, hassas takımların önemi konusunda bilgili olmalısınız. Dahası, bir işletme sahibi olarak, yüksek kaliteli endüstriyel araç tedariğinin öneminin vurgulanmasına gerek yoktur. Ancak, ortak araçlar ve markaları hakkında minimum bilgisi olan veya hiç fikri olmayan birçok kişi vardır. Yazdığımız bu yazı tamamen metal kesme aletleri ve aranması istenen özellikler hakkındadır.

Metal Kesme Aleti Nedir?

Kesme aletleri ya da matkaplar, imal edilmiş bir metal parçasından artık malzemeyi çıkarmak için birincil amaca hizmet eden metal kesme aletleri veya delme aletleridir.

Normalde kesim için kullanılan iki ana alet türü vardır ve bunlar aşağıdaki gibidir:

  • Tek noktalı araçlar
  • Çok noktalı araçlar

Tek uçlu aletler büyük ölçüde şekillendirme, düzleştirme, döndürme ve diğer ilgili prosedürler gibi işlemler sırasında kenarları keserek fazladan malzemeden kurtulmak için kullanılır. Öte yandan, çok noktalı takımlar taşlama, delme ve frezeleme gibi işlemlerin çok önemli bir parçasını oluşturur.

Bir Kesme Aleti Alıyorken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Dayanıklılık

Bir aletin ilk ve en önemli niteliği dayanıklılık veya esneklik olmalıdır. Kesici takımın, nihayetinde kesme işlemine girecek malzemeden daha sert olduğundan emin olmak çok önemlidir. Sertlik önemlidir, aksi takdirde alet kesme işlemi sırasında üretilen ısıya dayanamayacaktır.

Özenle üretilmiş olmalıdır

Takımın doğru geometrik şekli ve boşluk açılarının bir şekilde üretilmesi gerekir. Bu, aletin sorunsuz kullanımını kolaylaştıracak ve ayrıca tüm prosedürü verimli ve faydalı hale getirecektir.
Daire Testereler

Uzun bir raf ömrüne sahip olmalıdır

Normalde bu araçlar oldukça pahalıdır, bu yüzden tekrar tekrar bunlar için para harcayamazsınız. Dolayısıyla size uzun ve verimli bir kullanım ömrü vaat eden araçlar sağlayabilecek güvenilir bir tedarikçi bulmanız gerekir.

Artık metal kesme aletlerinin ne olduğunu ve satın alırken hangi özellikleri aramanız gerektiğini bildiğinize göre, bunları nereden satın alacağınızı da bilmelisiniz.

Doğru zımpara seçimi nasıl yapılır?” başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da Kar-Tes Kesici Takımlar Blogu’muza geri dönebilirsiniz.