Ters Dönmüş Testere Bıçağını Hızlı Şekilde Düzeltme

Ters Dönmüş Testere Bıçağını Hızlı Şekilde Düzeltme

Kesme işlemi sırasında ortaya çıkabilecek en büyük problemlerden birisi şerit testere diş uçlarının kesim yönünün tersi yönünde kalmasıdır. Bu tarz problemler tezgâha yeni bir şerit testere eklenirken karşımıza çıkmakta ve mutlaka kesim işlemine başlamadan önce şerit testere diş yönü düzeltilmelidir.

Bıçak dişleri yanlış yöne bakıyor yani ters çevrilmiş gibi görünüyorsa bu durum bıçağın kesim esnasında tamamen deforme olmasına neden olmaktadır. Şerit testereler paketleme öncesinde düşük alan kaplaması ve deforme olmaması adına dairesel formda katlanmakta ve müşteriye sevk edilmektedir. Çoğu zaman tasarıma bağlı olarak tezgahların şerit testere dönüş yönü değişmekte ve bazen direkt olarak takılan sıfır şerit testereler sırt kısmı kasnak faturası yönüne denk gelse dahi diş uçları dönüş yönüne göre tersi yöne gelebilmektedir. Burada operatörün azami dikkat göstermesi gerekmekte ve kesinlikle tersi yönde takılmış bir şerit testereyle kesim yapmaması gerekir.

Gövdesi esnek yapıdaki yay çeliğinden imal edilmiş şerit testereler ters takılsa dahi tezgâhtan sökülerek kolay bir şekilde kendi ekseni etrafında çevrilebilir. Bu aşamada dikkat edilecek en önemli husus mutlaka diş uçlarında koruyucu fitil takılı olmalı ve iş güvenliği amacıyla eldiven kullanılmalıdır. 54 mm ve üzerindeki şerit genişlikleri için katlama esnasında 2 kişi olunması prosesi daha kolay hale getirecektir.

Aşağıdaki görselde dönüş yönüne göre doğru takılmış şerit görselini bulabilirsiniz;

Ters Dönmüş Testere Bıçağını Hızlı Şekilde Düzeltme