Profil Kesme Makinasının Düzgün Kullanımı

Profil Kesme Makinasının Düzgün Kullanımı

Profil kesme makinesi, özellikle ahşap ve çelik kesimi yapıyorsanız, atölyenizin demirbaşlarından biri olacaktır. Kullanışlıdır ve çok yer kaplamaz. Malzemeyi keserken harcadığınız zaman ve çabayı azaltmak için tasarlanmıştır, böylece kazandığınız zamanı başka işlere yönlendirebilirsiniz. Profil kesme makinesinin en kritik konusu bakımıdır. Her zaman mükemmel bir şekilde muhafaza etmeli, bakımını aksatmamalısınız. Bunun gibi motorlu aletler ucuz olmadığından bakımını yapmadığınız takdirde paranızı boşa harcamış olursunuz.

Profil kesme makinasını daima çalışır tutmak için 3 ipucu bizden, bakımı sizden!

1. Temizlik: İşiniz bittikten sonra makinayı temizlemeniz gerekli. Özellikle malzemeden kalan talaş, ufak ahşap parçaları gibi çöpleri derhal temizlemelisiniz, aksi takdirde bıçağın ya da makinanın diğer metal parçalarının paslanmasına sebep olabilir ya da makine parçalarının arasına kaçarak makinayı bir sonraki kullanışınızda sorun çıkarabilir. Testereye sıkışan talaş ve diğer kalıntılardan kurtulmak için yüksek basınçlı hava makinesi ile püskürtebilir ya da elektrik süpürgesiyle çekebilirsiniz.
Elbette detaylı temizliği de eksik etmemek ve düzenli olarak yapmak gerekiyor. Testerenin tozunu temiz ve kuru bir bez ile almalısınız. Bıçağı temizlerken özel bir bıçak fırçası ya da dişlere çok dikkat etmek kaydıyla yumuşak kıllı bir tel fırça ve deterjan kullanabilirsiniz. Paslanmanın önüne geçmek için ıslak temizlik yaptıktan sonra bıçağı kuruladığınızdan emin olun. Ek olarak testere siperi ve masasını da ihmal etmeyin. Bu iki kısmı temizlemenin en iyi yolu temiz bir bez ile temizlemektir.
2. Kayganlığı Korumak: Testerenin (iyi) çalışmasını sağlayan dişlileri mutlaka yağlamalısınız. Böylece makine sorunsuz çalışmaya devam eder. Yağlama işlemi gözden kaçan toz, talaş gibi olası sorun yaratıcılardan da kurtulacaktır.
3. Tüm Parçalara Hasar Kontrolü: Tüm elektrikli aletler aşınmaya ve yırtılmaya karşı hassastır. Ürünün ucuz ya da pahalı olması, kullanım sıklığı ve hatta düzgün bakım yapılması bile bu hassaslığa karşı bir etken değildir. Ürünü kullandığınız anda havaya ve toza maruz kalır. Bu nedenle düzenli olarak aletin parçalarında herhangi bir hasar olup olmadığını kontrol etmek önemlidir.