Yarı Otomatik, Tam Otomatik ve Manuel Şerit Testere Makinaları Arasındaki Farklar

Yarı Otomatik, Tam Otomatik ve Manuel Şerit Testere Makinaları Arasındaki Farklar

Manuel  şerit testere makinaları genel yapı itibariyle küçük ebatlı atölye tipi makinalar olup hareketli gövde yapısı hidrolik kısıcı ve hidrolik piston yardımıyla aşağıya indirilen, kesim sonunda duran ve bir sonraki kesimi yapmak için hareketli üst gövde yapısının el yardımıyla yukarı doğru kaldırılıp, malzemenin mengene üzerinde manuel olarak elle sürüldüğü makinalardır. Bu tür makinalar kesim adedi ve boyutları sürekli değişkenlik gösteren malzeme kesimleri için ideal modellerdir. Açılı kesimi destekleyen makinalarda üst gövdeye açı verilmek suretiyle 0-90° derece arası açılı kesim yapmak mümkündür.

psm-220-m

Manuel Şerit Testere Makinasının Genel Görünümü

Yarı Otomatik Şerit Testere Makinaları

Yarı otomatik modellerde manuel makinalara göre bazı farklar mevcuttur. Malzeme kesildikten sonra üst gövde kesim yüksekliğine kadar otomatik (hidrolik güç vasıtasıyla) olarak kalkar ve durur ayrıca mengene çeneleri hidrolik açıp kapama sistemine sahiptir, Manuel makina yapılarında bu sistem el yardımıyla gerçekleşmektedir. Bununla beraber yarı otomatik şerit testere makinalarda mengene üzerinde malzeme sürme yine el yardımıyla gerçekleşmektedir.

Yarı Otomatik Şerit Testere Makinasının Genel Görünümü

Tam Otomatik Şerit Testere Makinaları

Tam otomatik makinalar yarı otomatik makinalara göre belirli farklılıklar içermektedir. Tam otomatik testere makinalarında mengenelerde otomatik sürme sistemi mevcut olup malzeme dayama switchine kadar sürülmekte ve daha sonra kesim işlemi otomatik olarak gerçekleşmektedir. Bu tür sistemlerde malzemenin sürülmesi hareketli üst gövdenin alt ve üst noktalara ilerlemesi, dijital sayaca girilen adetlere kadar kesim yapılması veya kesilen malzeme adetlerinin görülmesi mümkündür.

Tam Otomatik Şerit Testere Makinası Genel Görünümü

Tam Otomatik Hızlı Kesim Şerit Testere Makinaları

Tam otomatik makine serilerinin özel bir grubu olan hızlı kesim şerit testere makinaları paket veya tekli kesimler için mükemmel uyum sağlamaktadır. En büyük özelliklerinden biri standart olarak çift hidrolik üst baskı sistemi içermeleri ve bunun yanında makinadaki şerit testerenin malzemeye yaklaşık 8-10 mm mesafe kalana kadar otomatik olarak aşağıya süratli bir şekilde inmesidir. (Burada malzemeye şerit testereden önce temas eden bir sistem mevcut olup limit vazifesi görmektedir.) Ayrıca bu makinalarda diğer makinalara opsiyonel olarak sunulan motorlu talaş fırçası, talaş konveyör sistemleri hidrolik şerit germe gibi sistemler standart olarak sunulmaktadır.

Tam Otomatik Paket Kesim Makinası

Şerit Testere Makinalarımızı inceleyebilir ya da Kesici Takımlar Blogumuza geri dönebilirsiniz.