Testere türleri, birçok malzemenin doğru bir şekilde kesilebilmesini sağlamaktadır. Mekanizması üzerinde bulunan yapı ve dişler ile kolay bir kesim sağlayan bu aletler, teknolojinin gelişimi ile beraber çok daha basit bir hal almıştır. Gelişim gösterilen testere modelleri, eski modellere nazaran benzin ya da elektrikle çalışarak herhangi bir insan gücüne ihtiyaç duymaz. Bu sayede yapılan işlemlerde de kişilerin yorulduğu görülmez.
Eski model testereler, genel olarak itme ve çekme işlemleri ile kesme işlevini yerine getirir. Bu durum, kol ve omuz gücünün kullanılması sebebi ile insanlar üzerinde yorucu bir etkiye sahiptir. Elektrikle çalışmayan testereler, sayıca az malzemenin kesimini yapar. Demir ve benzeri sert malzemeler, bu eski testereler ile çok daha zor bir şekilde kesilir.
Testere Çeşitleri
Günümüzde üretimi yapılan testereler, malzeme olarak farklı boyutlara, kalınlığa ve türe sahip malzemeleri rahatlıkla kesebilmektedir. Bu testere türlerini şu şekilde sıralayabiliriz:
- Daire Testere:
Daire testereler, bıçak olarak yuvarlak bir şekle sahip olan bıçakları kullanmaktadır. Basit bir kullanıma sahip olan bu testereler, bir tezgâhın üzerine sabitlenerek çalıştırılır. Testerede yer alan bıçak, yukarı ve aşağı yönlü hareketlerde bulunarak olması gereken derinliklerde bir kesim sağlar.
- Demir Testeresi:
Demir testereler, yüzey bakımından dar bir yüzeye sahiptir. Kıl testere ile büyük bir benzerliğe sahip olan bu modeller, ağız kısmının değiştirilebilme özelliğine sahip olup, kolayca sıkılarak, gevşetilebilmektedir.
- Kıl Testere:
Demir testereye benzeyen kıl testereler, çerçeve ve bıçak sistemine sahiptir. İsmi gibi bir yapıya sahip olan kıl testereler, bıçak olarak çok ince bir bıçak kullanır. Bu sebeple de ince kesim yapılmak istenildiğinde genel olarak bu testere modelleri tercih edilir.
- Motorlu Testere:
Motorlu testereler, günümüzde en çok kullanılan modellerden olup benzin ve elektrik yardımı ile çalışır. Bu testerelerin kullanım alanları, genel olarak zorlu işlemlerdir ve daha çok ince yapı kesimlerinde tercih edilirler. Eğer yapacak olduğunuz kesim işi detay istiyor ve pürüzsüz bir yüzeye sahip olmanız gerekiyorsa, motorlu testere modellerini tercih edebilirsiniz.
Bunların dışında tezgâh testere, daire testere, dekupaj testeresi ve kartonpiyer testeresi gibi daha birçok testere türü vardır.
Unutmayın, Kar-Tes Kesici Takımlar kurulduğu 1981 yılından bu yana metal kesim ve işleme uygulamalarında sektöre yenilikçi, tecrübeli ve güçlü bakışıyla yön verir; daima Dünyanın en iyi markalarını beğeninize sunar.