Daire Testere Bıçağı Ne Zaman Değiştirilir?

Daire Testere Bıçağı Ne Zaman Değiştirilir?

Daire testerenizi ister her gün iş için, ister hafta sonları kişisel yaratıcı projeleriniz için kullanın, daima bıçağı değiştirmeniz gereken bir zaman vardır. Ne yazık ki, daire testere bıçağınız köreldiğinde yanan ayar aralığı veya gösterge ışığı yoktur. Testerenizi kullanma şekliniz, onu ne sıklıkta kullandığınız ve orijinal bıçağın kalitesi gibi değişkenler, ne kadar süreceği konusunda rol oynadığından, kararı vermek size kalmıştır.

Daire testerenizle kesmeyle ilgili herhangi bir sorun fark etmediyseniz, büyük olasılıkla hala keskin bir kenar ve dayanıklı bir bıçakla çalışıyorsunuzdur. Artmış çentik yırtılması, aşırı yanma, ufalanma ve bağlanma ve yavaş, zor itme, dairesel testere bıçağını değiştirmeniz gerektiğini gösteren yaygın kırmızı bayraklardır. Kesme performansınızla ilgili endişeleriniz varsa, testere bıçağının temizlenmesi, keskinleştirilmesi veya değiştirilmesi gerekip gerekmediğini daha yakından incelemenin zamanı gelmiştir.
Daire Testereler

DAİRESEL TESTERE BIÇAKLARININ DEĞİŞTİRİLMESİ

Zor kazandığınız parayı profesyonel bileme ya da daire testere bıçaklarının değiştirilmesi için harcamadan önce aşağıdaki adımları göz önünde bulundurun:

  • Bıçağı makineden çıkarın ve yanlarda veya dişlerde bir sıkıntı olup olmadığını görmek için bıçağı görsel olarak inceleyin. Genellikle, zayıf kesme performansı, kirli bir bıçağın doğrudan bir sonucudur.
  • Görsel bir inceleme yaparken, aynı zamanda belirgin yıpranma ve hasar belirtilerine de dikkat edin. Dairesel testere bıçağını değiştirme zamanının geldiğini gösteren aşınmış, yontulmuş, kırılmış ve eksik dişler veya yontulmuş karbür uçlar arayın.
  • Matlaşmaya başlayıp başlamadığını belirlemek için parlak bir ışık ve büyüteç kullanarak karbür kenarların aşınma çizgisini kontrol edin. Karbür uçlu daire testere bıçaklarınız yuvarlanmaya başladığında, bileme veya yeniden devrilme için göndermeniz gerekir.
  • Testere bıçağınızı keskin ve mükemmel durumda olduğunu bildiğiniz bir bıçakla karşılaştırın. Ağaç işleme konusunda tecrübeliyseniz, birini birincil bıçağınız ve diğerini yalnızca periyodik olarak kullandığınız bir yedek olarak kullanarak iki özdeş bıçak satın almak mantıklıdır. Bu şekilde iki bıçağı karşılaştırabilecek ve birincil bıçağınızın ne zaman köreldiğini kolayca fark edebileceksiniz.

Bıçak seçimi nasıl yapılır?” başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da Kar-Tes Kesici Takımlar Blogu’muza geri dönebilirsiniz.