Daire Testere Güvenlik İpuçları

Daire Testere Güvenlik İpuçları

Daire Testere Güvenlik İpuçları

Daire testereniz varsa veya almayı planlıyorsanız, diğer elektrikli aletlerde olduğu gibi, yapmanız gereken akıllıca şey, testereyi kullanırken almanız gereken güvenlik ipuçlarını ve önlemleri öğrenmektir.
Daire testerelerin hem atölyede hem de şantiyede birçok kullanımı vardır. Çatı kaplama gibi bina inşaatı sırasında havai kesimler yapmak, uzun yarık kesimler, çapraz kesimler ve çok daha fazlası için çok etkilidirler.
Bununla birlikte, dikkatli olunmazsa daire testere kullanırken ciddi yaralanmalara maruz kalabilirsiniz. Daire testere gibi bir elektrikli alet kullanmadan önce iyi güvenlik ipuçları ve önlemleri anlaşılmalı ve bunlara özenle uyulmalıdır.

Testereyi kullanmadan önce güvenlik ekipmanı giyin

Bu, herhangi bir elektrikli aleti kullanmadan önce izlemeniz gereken bir güvenlik ipucudur. Sadece bir daire testereyi değil, herhangi bir elektrikli aleti kullanmadan önce güvenlik ekipmanı takmanız gerekir.
İyi bir işitme koruması gereklidir. Ayrıca kesim sırasında oluşan tozdan gözlerinizi korumak için koruyucu gözlük takmanız gerekir.
Üretilen toz, ciğerlerinize solunduğunda da size zararlı olabilir.
Daire testere gibi elektrikli aletleri kullanırken sizi güvende tutmak için bunlar gereklidir.
Daire Testereler

Testere kontrolü yapın

Düzgün çalıştığından emin olmak için daire testerenin her parçasını kontrol etmeniz gerekir. Geri çekildiğinden ve düzgün bir şekilde toparlandığından emin olmak için geri çekilen alt koruyucuyu kontrol edin.
Geri çekilen alt koruma, daire testerede yerleşik olarak bulunan en büyük güvenlik özelliğidir. Bu nedenle, alt koruması arızalı bir daire testereyi asla kullanmamalısınız.
Testereyi kullanmadan önce serbestçe çalıştığından emin olun. Kontrol yaparken daire testerenin fişinin prizden çekili olduğundan emin olun.
Akülü akülü daire testere kullanıyorsanız, testereyi kontrol etmeden önce pili çıkardığınızdan emin olun.
Bu, kontrol yaparken yanlışlıkla testerenin açılmasını önlemek içindir.
Güvenli bir kesme derinliği ayarı kullanın
Daire testere ile kesmeden önce kesme derinliğini kesmeye çalıştığınız levhanın kalınlığına göre ayarlamanız gerekir. Kesme derinliğini ayarladığınızda, keseceğiniz malzemenin altında çok fazla bıçağın açığa çıkmadığından emin olmanız gerekir.
Bu nedenle, bıçağın en alt dişinin, keseceğiniz tahtanın altında 1/8 inçten fazla uzanmadığından emin olun.
Bu şekilde uygun şekilde ayarlanmış bir kesme derinliği, güvenli ve doğru bir kesim sağlar.

Unutmayın, Kar-Tes Kesici Takımlar kurulduğu 1981 yılından bu yana metal kesim ve işleme uygulamalarında sektöre yenilikçi, tecrübeli ve güçlü bakışıyla yön verir; daima Dünyanın en iyi markalarını beğeninize sunar.