Daire Testere ile Kesmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

Daire Testere ile Kesmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

Daire testere gerçekten zorlu bir araç olabilir. Bir noktada, büyük sac malzemeleri parçalamanız veya geri kazanılmış bir tahta parçasını temizlemeniz gerekirse, bunu yapmanın en kolay yolu muhtemelen daire testere kullanmaktır. Güvenilir testerenizden daha iyi, daha hızlı ve daha doğru sonuçlar için hazırladığımız adımları izleyebilirsiniz.

Her daire testere, bıçağın hemen önünde, pabucun içine çentikli bir kılavuz görüş açısına sahiptir. Ve neredeyse her testere üreticisi, hepsinin biraz farklı görünmesini uygun görür. Farklı görünseler de, işlevleri hala aynı prensibe dayanmaktadır. Kılavuzun bir tarafı, testere 90 dereceye ayarlandığında bıçağın dış kenarı içindir. Kılavuzun karşı tarafı, testere 45 dereceye ayarlandığında bıçağın dış kenarını işaretler. Testerenizde daha fazla çizgi, lazer olabilir. Önemli değildir, prensip her zaman aynıdır.

Daire testere kullanırken, işinizi sabit tutmak ve çalışma yüzeyinizi kesmemek bazen zordur. Testereleri veya tezgahları kesmekten kaçınmaya çalışmak her türlü tehlikeli duruma yol açabilir. Çalışma yüzeyinizin üzerine koymak için kalın bir köpük parçası veya büyük bir sert yalıtım levhası ayarlayabilirsiniz. Bu, malzemenize düz uzanacak bir yer sağlar ve kontrplak gibi sac ürünleri parçalamayı çok daha kolay hale getirir.
Daire Testereler
Hızlı, kısa veya serbest bir kesim yapmanız gerektiğinde kesimlerinizi sıraya koymanın en iyi yolu bir hız karesidir. Kılavuz işaretini çizginize kadar hizalayın ve kareyi gösterildiği gibi testere pabucunun sol tarafına yerleştirin. Testereyi diğer elinizle kesim boyunca iterken kılavuz olarak orada tutun. Kolunuzu kesim boyunca düz bir şekilde itmek için dirseğinizi kullanmaya odaklanın ve karenin kenarını takip edin, testerenizin kılavuz işaretini kullanın ve her seferinde düz kesimler elde edin.

Bir tahta levhanın ortasından delikler kesmek için daire testere kullanabilirsiniz, ancak bu, sabit bir el ve biraz pratik gerektirir. Bıçağı doğru derinliğe ayarlayın ve kılavuz işaretini kesim hattınızla hizalayın. Testereyi çalıştırın ve koruyucuyu iş parçasına yavaşça indirin. Testereyi işaretinize doğru itin ve durun. Bu adımı dört taraf için de tekrarladıktan sonra, küçük bir el testeresi ile son bir veya iki santim bitirmeniz gerekecek. Her köşeyi sonuna kadar kesmeye çalışmayın çünkü bu işinizi büyük bir karmaşaya dönüştürür.

“Daire Testere Kesimi Hakkında  Sıkça Sorulan Sorular?” başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da Kar-Tes Kesici Takımlar Blogu’muza geri dönebilirsiniz.