Daire Testere Kesimi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Daire Testere Kesimi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Daire testere profesyoneller kadar evde kendi işlerini yapanların da favori motorlu aletleri arasında yer alıyor. Metal gibi sert yüzeyleri kesmeye izin veren bu testere modelleri dayanıklı diskleri sayesinde uzun kullanım ömrü sunuyor.

Diğer tüm motorlu aletlerde olduğu gibi daire testereyi kullanırken de dikkat edilmesi gereken bazı kurallar bulunuyor. Aletin kullanım talimatlarına uygun bir şekilde kullanılması, ortaya çıkan işin yüksek kalitede olmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda kesim işlemi yapılan malzemenin hasar görmesi de engelleniyor.

Kestiğiniz Malzemenin Güvenli Yerleştirildiğinden Emin Olun

Motorlu el aletleriyle çalışırken gerekli güvenlik önlemlerini almak çok önemli. Daire testere ile çalışırken de çevrenizde yeterince güvenli bir ortam sağlamalısınız. Bunun için alabileceğiniz ilk önlem çalışacağınız malzemenin doğru bir şekilde yerleştirilmiş olmasıdır. Malzemeyi kesim masasında kesmek çalışma güvenliğinizi arttıracaktır. Böylece malzemenin kayıp düşmesini ve bir kazaya yol açmasını önleyebilirsiniz. Gerekli durumlarda sıkıştırma aparatları kullanarak malzemenin çalışma alanında sabit kalmasını sağlayın.

Fırlayan Metal Parçalarına Karşı Koruma Önlemleri Alın

Diğer tüm malzemelerde olduğu gibi metal malzeme de kesim işlemi sırasında küçük parçalar saçar. Gerekli koruyucu malzemenin kullanılmaması durumunda bu küçük parçalar ciddi yaralanmalara yol açabilir. Bu nedenle metal parçalarla çalışırken koruyucu gözlük gibi ekipmanın kullanılması gerekir. Aynı zamanda koruyucu eldiven kullanarak daire testereyi güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz. Metal talaşın üstünüze sıçramasını önlemek için kesme işlemi sırasında koruyucu önlük de takabilirsiniz.

Daire Testereler

Doğru Açılarla Daire Testere Kullanımı

Her kesim işlemi tek bir açıyla gerçekleştirilmez. Daire testere, dik açıya ek olarak farklı açılarda kesim yapmaya imkan tanır. Ancak bu iş için iş parçasının doğru konumda yerleştirilmesi gerekir. Aynı zamanda iş parçasının rahatça hareket etmesi için yeterince alanın olması gerekir. Böylelikle farklı açılarda kesim yapmak için malzeme rahatlıkla döndürülebilir.

Daire Testerenin Elmas Ucu Doğru Derinliğe Sahip Olmalı

Daire testerelerle çalışırken diş derinliğinin doğru bir şekilde ayarlanması gerekir. Bu ayar için kesilecek metalin kalınlığı dikkate alınmalıdır. Genellikle testere derinlik ayarı, kesilecek olan metalin kalınlığının ¼’ünü aşmamalıdır. İnce metallerle çalışırken, daha fazla diş sayısı olan daire testere tercih edilebilir. Önemli olan malzemeye en uygun aletler ve derinliklerle çalışmaktır.

1981 yılından bu yana metal kesim ve işleme uygulamalarında sektöre yenilikçi, tecrübeli ve güçlü bakışıyla yön veren Kar-Tes Kesici Takımlar, müşterilerin ihtiyaçlarına yönelik yüksek kaliteli ürünleri sunmaya devam ediyor.

“Şerit testere hakkında her şey”  başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da Kar-Tes Kesici Takımlar Blogu’muza geri dönebilirsiniz.