Daire Testere Kullanmanın Avantajları

Daire Testere Kullanmanın Avantajları

Daire testere basit inşaat işlerinden ahşap işlerine kadar farklı alanlarda kullanılan bir alettir. Ahşap, plastik ve metal yüzeyleri kolaylıkla kestiği için farklı işlerde sıklıkla kullanılır. Evde yapılacak küçük tadilatlar için bile bu aleti kullanmak mümkündür.

Günümüzde inşaat ve tadilat süreçlerinin araçlardan yardım alması sayesinde daire testere gibi aletler geniş bir kullanım alanı bulmuştur. Bir güç kaynağından beslenerek çalışan bu testereler, disk tipi testere olarak da adlandırılır. Aynı zamanda kablosuz modelleri de piyasada mevcuttur. Elde tutulan modellere ek olarak sabit daire testere modelleri de bulunmaktadır.

Peki bu testere kullanan kişilere ne gibi avantajlar sunar?

Kolay Taşınabilir

Daire testere modelleri, yapıları gereği bir yerden başka bir yere kolaylıkla taşınabilir. Tek yapmanız gereken testereyi koruyucu kutusuna yerleştirdikten sonra bagajınıza atmak olacak. Testere dişlerini koruduğunuz sürede bu kullanışlı aleti istediğiniz yere taşıyabilirsiniz. Tadilat için bahçenizde kullanabileceğiniz gibi inşaat işleri için inşaat alanında da kullanabilirsiniz. Aynı zamanda hafif olması da bu testere türlerinin kolaylıkla taşınmasına izin vermektedir.

Kablosuz Daire Testere ile Güç Kaynağına İhtiyacınız Yok

Yeni nesil kablosuz daire testere modelleri, sizi kablo derdinden tamamen kurtarıyor. Özellikle inşaat alanı gibi açık alanlarda çalışacaksanız, yakınızda bir güç kaynağı olması zorunlu değil. Testereyi iç mekanda şarj ederek dilediğiniz yerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Her ne kadar kablolu testere seçeneklerine göre tek şarjla kullanım süresi az olsa da özellikle esneklik gerektiren yerlerde bu testerelerin avantajlarından faydalanabilirsiniz. Buna ek olarak kabloya takılıp düşme riski de ortadan kalkar. Bu durum ise çalışma alanının iş güvenliğini önemli ölçüde arttırır.

Daire Testereler

Farklı Malzemeleri Kesme Seçeneği

Daire testerelerin sunduğu diğer bir avantaj ise farklı malzemelerle çalışma esnekliğidir. Ahşap gibi hafif malzemelerin yanı sıra metal gibi dayanıklı malzemeler de bu testerelerle kesilebilir. Dayanıklı dişleri sayesinde bu testereler aşınmaya karşı yüksek dirence sahiptir. Daire testereler aynı zamanda çapaklanma olmadan düzgün kesim yapmanız imkân tanır. Bu da elde edilen nihai iş parçasının yüksek kalitede olmasını sağlar. Çapaklanma olmadığı için birçok durumda kesim işleminden sonra ek bir işlem uygulanması gerekmez.

1981 yılından bu yana metal kesim ve işleme uygulamalarında sektöre yenilikçi, tecrübeli ve güçlü bakışıyla yön veren Kar-Tes Kesici Takımlar, müşterilerin ihtiyaçlarına yönelik yüksek kaliteli ürünleri sunmaya devam ediyor.

HSS daire testere seçmek için ipuçları” başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da Kar-Tes Kesici Takımlar Blogu’muza geri dönebilirsiniz.