Daire Testere Nasıl Kullanılır?

Daire Testere Nasıl Kullanılır?

Farklı türde dairesel testereler vardır. Ne tür bir testere kullanırsanız kullanın, güvenlik temelleri her zaman aynıdır.
Bol giysiler, takılar veya uzun saçlarınız varsa her zaman sabitleyin.

Doğru güvenlik tertibatını kullanın. Daire testere veya herhangi bir elektrikli alet kullandığınızda göz ve işitme koruması kullanın. Elektrikli testere ile kesim yaparken ayrıca bir solunum cihazı veya güvenlik maskesi takmalısınız.

Daire testere bıçağınızın, üzerinde çalıştığınız malzemeyi kesmek için tasarlandığından emin olun. Testereniz ahşap kesmek için standart bir bıçakla gelebilir, ancak duvar veya plastik gibi diğer malzemeleri kesmek için doğru bıçağın kullanılması gerekir.

Ekstra bıçakların mevcut olması iyi bir fikirdir. Kör bir daire testere bıçağı, keskin bir bıçak kadar verimli kesmez ve yapışması daha olasıdır.

İş parçalarını ölçün ve bıçağınızı, keseceğiniz malzemenin yalnızca yaklaşık 1/4 inç altına uzanacak şekilde ayarlayın. Bıçak derinliği çok derine ayarlanırsa, testere aynı şekilde kesmez ve bıçağın sıkışma ihtimali çok yüksektir.

Bıçak koruyucunuzu kontrol edin ve yerinde olduğundan ve düzgün çalıştığından emin olun. Parçanızı çalışma yüzeyine sabitleyin, böylece testereyi yönlendirmek için iki elinizi de kullanabilirsiniz.
Daire Testereler
Kesiminizde bir kılavuz çizmek için düz bir kenar kullanın. Bir parça hurda kereste üzerine bir kılavuz çizin ve doğru bir kesim için bıçağın iş parçanızdaki kılavuza nasıl düzgün şekilde hizalanacağını belirlemek adına bir deneme kesimi yapın.

Keserken testereyi çalıştırın ve ardından keseceğiniz malzemeye doğru hareket ettirin. Bu yöntem, iş parçasının iki bölümünün bıçağı sıkıştırmasını veya bağlamasını önlemeye yardımcı olur.

Testerenin gövdesi, iş parçasının kesme tarafında değil, desteklenen tarafında olacak şekilde kesin. Bıçağı kesiğin içinden itin ve parçaların düşmesine izin verin. Testere tetiğini bırakın ve bıçağın tamamen durmasını sağlayın.

Daire testere ile yaptığınız çoğu kesim çapraz kesim veya yarık kesim olacaktır. Daire testere aparatları düz kesimler yapmayı kolaylaştırır. Doğru çapraz kesimler için çapraz kesim mastar kullanabilirsiniz. Bu, tahminde bulunmayı ortadan kaldırır ve mükemmel düz kesimler yapmanıza yardımcı olur.

Kontrplak veya diğer büyük parçaları keserken, düz kesimler yapmak için kendi mastarınızı oluşturabilirsiniz. Testereniz için dairesel testere kesme kılavuzu olarak kullanmak için iş parçasına 1 inç x 4 inçlik bir tahta tutturun. Düz olduğundan emin olun.

Ne kestiğinize bağlı olarak, testere bıçağı, testereyi daha az verimli hale getirecek reçine biriktirebilir. Bıçakta tortu fark ederseniz, temizleme talimatları için kılavuzunuza bakmayı ihmal etmeyin.

“Daire testere makinesi nedir?” başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da Kar-Tes Kesici Takımlar Blogu’muza geri dönebilirsiniz.