Daire Testere Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Daire Testere Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Daire testere, daha büyük yol testereleri için erişilebilir olmayan kesim alanlarında etkili bir kesme aletidir. Sert şeritli şerit testerenin bir çeşididir. Normal testere bıçaklarının aksine daire testere bıçakları aşındırıcıdır ve dişli değildir. Bu aşındırıcı kaplama, hassas kesimler yaparken daha stabil olmalarını sağlar.

Daire testereler çok güçlüdürler ve beton testere endüstrisinde çok popüler olmanın yanı sıra taş, mermer, cam, granit gibi sert malzemeleri kesebilirler. İnşaat işçileri, diğer şaşırtıcı kullanımların ortasında açıklıklar oluşturmak ve pencere ve kapı çerçevelerini yerleştirmek için genellikle daire testereleri kullanır.

Bıçaklara özen göstermek

Bıçaklar hiç şüphesiz bir testerenin en önemli parçasıdır. Daire testereler, ancak bıçak standartlara uygunsa oldukça etkilidirler. Bıçağı yöneten temel kavramları ve bıçağın nasıl çalıştığını anlamadıkça testere seçmemelisiniz.

Maksimum kalite için halka testere bıçağı şu özelliklere sahip olmalıdır; sertlik, tokluk ve aşınma direnci. Tüm bu özelliklere sahip olan elmas testere bıçaklarını hiçbir bıçak geçemez. Elmas testere, daire testereler için kesinlikle en iyisidir. Elmas en sert malzemedir ve bu bıçak, kenarlarına küçük elmasların sabitlenmesiyle yapılır. Bu da sert ve aşındırıcı malzemeleri kesmede neden bu kadar etkili olduklarını açıklar. Projeleriniz için elmas yüzük testere bıçaklarını seçmek, her türlü işlem için yapacağınız en iyi seçim olacaktır. Daire testereyle en hassas ve temiz kesimlerin yapılmasına da yardımcı olurlar.
Daire Testereler

Daire testere için en uygun malzeme

Daire testereler çok yönlü olduğu için bu pek bir zorluk teşkil etmese de üzerinde çalıştığınız malzeme, daire testerelerin seçilmesinde büyük bir rol oynar. Kestiğiniz malzemeyle ilgili her ayrıntıyı bilmek de önemlidir. Örneğin, beton ile uğraşıyorsanız, basınç dayanımını, boyutunu ve sertliğini bilmeniz gerekir. Daire testere bıçağınız, kullandığınız malzemeye uygun olmalıdır.

Islak ya da kuru kesim

Elmas bıçaklı daire testere seçmeden önce dikkat edilmesi gereken en önemli faktörlerden biri kesme yöntemidir. Islak mı yoksa kuru kesme mi yapacağınız, gerçekleştirdiğiniz işlemin türüne bağlıdır.

Islak kesim daha hızlıdır. Ayrıca toz konusunda endişelenmenize gerek yoktur çünkü su bıçağı soğutur. Islak kesme, duvarcılık, beton kesme ve zemin kesme için en iyisidir. Bu yöntemin en büyük dezavantajı, çalışma alanınızı ıslak ve kirli bırakma ihtimalidir.

Kuru kesim ise çalışma alanını kuru ve temiz tuttuğu için iç mekan işlerinde uygundur. El testereleri için en iyi seçimdir, temiz ve keskin kesimler yaparlar. Daha kaliteli elmaslara ihtiyaç duyarlar ve dönen bıçaktan gelen havayı soğutmak için kullanılırlar.

Şerit Testere Nasıl Bilenir?” başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da Kar-Tes Kesici Takımlar Blogu’muza geri dönebilirsiniz.