Dairesel Testere Hakkında Her Şey

Dairesel Testere Hakkında Her Şey

Dairesel testere bıçakları, çok çeşitli endüstrilerde temel bileşenlerdir. Bununla birlikte, birçok ağaç işçisi ve operatör, testere bıçaklarını keskinleştirmeye çalışırken hala sorunlarla karşılaşmaktadır.

Bu yazımızda, daire testere bıçaklarınızı keskinleştirmek için göz önünde bulundurmanız gereken birkaç şeyden bahsedeceğiz. Bu yazıyı okurken, daire testere bıçaklarını nasıl keskin tutacağınızı ve her zaman nasıl en yüksek verimlilikte çalışmasını sağlayacağınızı öğreneceksiniz.

Yuvarlak bıçakların bilemeye değer olup olmadığını sormak yaygındır. Kısa ve basit cevap; evet! Bunun nedeni, herhangi bir paslı veya donuk daire testere bıçağının kolayca aşınması ve etkili bir şekilde kesilmemesidir. Kömürleşmiş veya körelmiş bir bıçağın asla kullanılmaması tavsiye edilir.

Kör bir daire testere bıçağının bilenmesi, kesme malzemesinin daha büyük bir kısmının çıkarılmasını içerir. Ancak bazen bıçakları keskinleştirmek yerine değiştirmek daha iyidir.

Paslı daire testere bıçakları pürüzlü bir yüzey sağlar. Daha iyi ve pürüzsüz bir yüzey için bıçakları keskinleştirmeli ve temizlemelisiniz. Ayrıca paslı daire testere bıçakları, kesimlerde daha fazla enerji gerektirir. Bilenmiş bir daire testere bıçağıyla, kesimde daha az iş yapılacaktır. Bu şekilde, bıçakların daha az sıklıkta değiştirilmesi gerekecektir.
Daire Testereler
Daire testere bıçağını keskinleştirmeye başlamadan önce dikkate alınması gereken bazı ana noktalar vardır. En iyi sonuçları alabilmek için daire testere bıçakları söz konusu olduğunda gelişmiş bileme deneyimine ihtiyacınız vardır.

Testereye zarar vermekten kaçınmak için daire testere bıçağı bileyicisini kullanmalı ve bunu doğru yapmalısınız. En iyi sonuçları elde etmek için daire testere bıçaklarının nasıl keskinleştirileceği konusunda uzmanlardan tavsiye almalısınız.
Bileme amacıyla daire testere bıçağını testereden çıkarmanız gerekir. Bu kolay bir süreçtir. Çoğu testerede, işi daha kolay ve daha hızlı hale getiren bir bıçak ayırma anahtarı vardır.

Son olarak yapacağınız şey, testere bıçağındaki kalıntıları çıkarmaktır. Bunu yapmak için, birikintiyi gidermek adına basınçlı hava kullanın. Ardından, kalan kalıntıları gidermek için aleti temiz ve kuru bir bezle iyice silin. Testerenin metal yüzeyini temizlemek için bir ped kullanmanız iyi bir seçim olacaktır.

Daire testere bıçağı ne zaman değiştirilir?” başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da Kar-Tes Kesici Takımlar Blogu’muza geri dönebilirsiniz.