Doğrama Testerenizi Nasıl Çalışır Durumda Tutabilirsiniz?

Doğrama Testerenizi Nasıl Çalışır Durumda Tutabilirsiniz?

Doğrama testere, atölyenizde bulunması gereken gerçekten kullanışlı bir elektrikli alettir. Herhangi bir elektrikli alet gibi, çelik atölye testeresi, ahşap veya çelik stoğu kesmek için harcadığınız zaman ve çabayı azaltmak için tasarlanmıştır, böylece projelerinizi hızla bitirebilir ve kazandığınız zamanı diğer işlerinize ayırabilirsiniz.

Bununla birlikte, doğrama testereniz yalnızca bakımını yaptığınız sürece çalışacaktır. Başka bir deyişle, onu her zaman en üst düzeyde bakımlı tutmanız gerekir. Gönye veya kesme testeresi gibi elektrikli aletler ucuz değildir, bu sebepten bakımına özen göstermeniz sizi çıkabilecek masraflardan da korur.

Doğrama testerenizi her zaman çalışır durumda tutmak için ne yapmalısınız? İşte size yardımcı olacak üç temel ipucu.

  • Doğrama testerenizi temiz ve kalıntılardan uzak tutun

Bir doğrama testeresine iyi korumanın ilk adımı, onu kullanmayı bitirir bitirmez çalışılan alandaki kalıntılardan uzak tutmaktır. Üzerinde çalıştığınız ahşap stoğun geride bıraktığı talaş ve küçük ahşap parçaları, bıçağın ve testerenin diğer metal parçalarının paslanmasına sebep olabilir. Ayrıca testerenin bileşenleri arasındaki küçük yarıklara takılabilirler ve bir sonraki kullanımınızda testerenin sorunsuz çalışmasını engelleyebilirler. Testerenize sıkışan talaş ve diğer kalıntılardan kurtulmak için basınçlı hava veya üfleyici kullanabilirsiniz. Toz ve kalıntıları elektrikli süpürgeyle de çekebilirsiniz.

Buna ek olarak testerenize düzenli olarak daha kapsamlı bir temizlik yapmak isteyebilirsiniz. Temiz ve kuru bir bez ile testerenizdeki tozu silebilirsiniz. Bıçağı özel bir bıçak fırçasıyla temizleyebilir veya dişlere çok dikkat ederek yumuşak kıllı ve banyo deterjanlı sıradan bir tel fırça kullanabilirsiniz. Paslanmayı önlemek için temizledikten sonra bıçağı kuruladığınızdan emin olmalısınız. Testerenizin çitlerine ve masasına da dikkat etmeyi unutmayın. Onların da biraz temizliğe ihtiyacı olabilir. Bu parçaları temizlemenin en iyi yolu, temiz bir ovma pedi ile parlatmaktır.

  • Doğrama testerenizi yağlı tutun

Testerenizi temiz tutmanın yanı sıra, çalışmasını sağlayan dişlileri de iyi yağlamalısınız. Testerenizi yağlı tutarsanız sorunsuz çalışır ve projeleriniz üzerinde hızlı ve verimli bir şekilde çalışmaya başlarsınız. Yağ sayesinde makinanızda gözden kaçırdığınız ve dişlilere takılan toz ve döküntülerden de kurtulabilirsiniz.

  • Doğrama testerenizin bileşeninde daima hasar olup olmadığını kontrol edin

Tüm elektrikli aletler aşınmaya ve yırtılmaya karşı hassastır. Ucuz veya pahalı olmaları, nadiren kullanılmaları veya çok fazla hareket görmeleri veya uygun şekilde bakılmaları bile önemli değil. Aleti kullanıyorsunuz ve alet hala havaya ve toza maruz kalıyor, bu nedenle kullanım ve maruz kalmanın makineye zarar vermesi kaçınılmaz.

Birkaç haftada bir, testerenizi gözden geçirin ve ufalanma, çatlak ve diğer kırılma biçimlerine karşı kontrol edin. Testerenizin kerf tahtasına, güç kablosuna ve fırçalarına bakmayı unutmayın. Herhangi bir parçada ufalanma, çatlama veya herhangi bir hasar görürseniz, hala küçüklerse tamir edin. Herhangi bir ciddi hasara uğramışlarsa bu parçaları değiştirmekten çekinmeyin.

Doğrama testerenizin durumuna dikkat etmenizin bir başka büyük nedeni de onu kullanırken kaza ve yaralanmaların olmasını önlemektir. Testereniz mükemmel durumda değilse ve bunu görmezden gelirseniz, atölyenizde kaza yapma riskini artırıyorsunuz demektir. Testere arızalanabilir ve kendinize ciddi şekilde zarar verebilirsiniz.

Unutmayın, Kar-Tes Kesici Takımlar kurulduğu 1981 yılından bu yana metal kesim ve işleme uygulamalarında sektöre yenilikçi, tecrübeli ve güçlü bakışıyla yön verir; daima Dünyanın en iyi markalarını beğeninize sunar.