Dökme Çelik Şerit Testere Kullanarak Kesin

Dökme Çelik Şerit Testere Kullanarak Kesin

Dökme metaller, erimiş metalin yüksek basınç altında yeniden kullanılabilir metal kalıplara veya kalıp boşluklarına zorlanmasıyla yapılır. Bu işlem yüksek derecede hassasiyet gerektirir.
Ayrıca, pres döküm metallerin özel kesme teknikleri gerektirdiği anlamına gelir.

Şerit Testereler ve Pres Döküm Metaller

Şerit testereler, iki kasnak üzerine gerilmiş halkalı bir metal kesme bıçağına sahip elektrikli bir alettir.
Üst kasnak bıçağı tutar ve yönlendirir, alt kasnak ise hızı değiştirir.
Bıçak, bir dekupaj testeresinin “yukarı ve aşağı” hareketi yerine tek yönde çalışır. Şerit testereler çok ince sacları kesmek için uygun değildir;
Genel bir kural: kesilecek metalin 3 şerit testere bıçağı diş derinliğinden daha kalın olması gerektiğini önerir ancak bunlar kutu ve açı gibi ince cidarlı profilleri kesmek için mükemmeldir.

Pres döküm metallerin kesilmesi şerit testere makinesi ile yapılabilir. Bu malzemelerin çoğu yumuşaktır, ancak kalıp dökümünden kaynaklanan ısı ve basınç, ince döküm duvarları üretir. Bu dökümler diğer döküm yöntemlerine göre çok daha güçlü ve hafiftir. Bu nedenle, kalıpları kesmek için daha ince diş aralığına sahip bıçaklar kullanmanızı öneririz.
Dökme metal ayrıca yüksek ısı direncine sahiptir. Metali kesmek için yüksek ısı direncine sahip bir bıçak önemlidir.

Pres Döküm Malzemeyi Kesmek İçin En İyi İpucu

Şerit testere bıçağı hız oranları için en önemli kurallardan biri şudur: Daha yumuşak malzemeler daha yüksek bir hız oranına ihtiyaç duyar. Daha sert malzemeler daha yavaş bir bıçak hızına ihtiyaç duyar. Bu şekilde, bıçak tüm iş parçası boyunca çalışabilir. Pres döküm metaller ısıya dayanıklı olduğundan daha yüksek bir hıza ihtiyaç duyar.

Malzemenin cinsini ve kalınlığını bilmek en iyi sonucu almak için oldukça önemlidir. Ancak, kesme işleminde kullanılan bıçak ve makine türlerine aşina olmak o kadar önemli olmayabilmektedir. Pres döküm metalleri kesmek için doğru testereyi arıyorsanız, çok çeşitli seçenekler için https://kar-tes.com.tr/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Unutmayın, Kar-Tes Kesici Takımlar kurulduğu 1981 yılından bu yana metal kesim ve işleme uygulamalarında sektöre yenilikçi, tecrübeli ve güçlü bakışıyla yön verir; daima Dünyanın en iyi markalarını beğeninize sunar.