Elde Kullanılan Daire Testere Nasıl Seçilir?

Elde Kullanılan Daire Testere Nasıl Seçilir?

Daire testere, her türlü kemse işini yapabilecek en etkin aletler arasında yer alır. Kullanması oldukça kolay olan bu alet neredeyse tüm malzemeleri kesmek için kullanılabilir. Elde kullanılan daire testere sabit masa testerelerine göre esnek kullanım imkanı sunar. Aynı zamanda bu testere türleri, kesme işi için gerekli alana rahatlıkla kaçınabilir.

Çok güçlü bir diş yapısına sahip olan daire testereler mermer, cam, metal ve PVC gibi farklı malzemeleri kesmek için kullanılabilir. Elde kullanılan daire testereler, inşaat sektörü başta olmak üzere farklı yapı sektörü alanlarında da sıklıkla tercih edilir.

Elde Kullanılan Daire Testere Nasıl Seçilir?

Elde kullanılan daire testere seçiminde önemli olan kullanım alanını belirlemektir. Eğer genel işler için kullanılacaksa hafiflik ve taşınabilirlik daha önemli kriterler olabilir. Ancak sadece cam veya mermer kesme işlerinde kullanılacaksa diş sıklığı ve disk dayanıklılığı önemli bir rol oynar.

Elde Kullanılan Daire Testere için Disk Seçimi

Bu testerelerde testere diski kullanım alanına uygun olarak seçilmelidir. Mermer gibi zorlu ve hata kaldırmayan malzemelerde elmas uçlu hassas kesim testeresi tercih edilmelidir. Elmas çok sert bir malzeme olduğu için kesme işleminde ortaya çıkan yüksek sürtünmeye karşı dayanıklıdır. Ayrıca elmas uçlar kesim işleminin temiz bir bitirişe sahip olmasını da sağlar. Bunun yanında ahşap gibi malzemeler için standart kesim testeresi uçları yeterli olacaktır.

Çalışılacak Malzemeye Göre Disk Seçimi

Çalışılacak iş malzemesi, kesim testeresi seçiminde önemli bir rol oynar. Yumuşak malzemelerle çalışırken elmas ucun aşınması önlemek amacıyla sert metal birleşimleri tercih edilir. Ancak sert malzemeleri kesen testerelerde is yumuşak başlar olmalıdır. Kullanılan malzemeye uygun olarak elde tutulan daire testere tercihi yapmak hem testlerinin ömrümü uzatacak hem de kesim kalitesini arttıracaktır.

Daire Testereler

Islak veya Kuru Kesime Göre Seçim Yapma

Malzeme kadar yapacağınız kesim işlemi de daire testere seçiminde büyük bir rol oynar. Islak kesim genellikle beton, cam veya mermer kesme işlemlerinde tercih edilir. Islak kesme işlemi hızlı gerçekleşse de testerenin arada bir soğumaya bırakılması gerekir. Kuru kesim ise ahşap ve PVC gibi göreceli yumuşak malzemelerin kesilmesine kullanılır. Daire testerenin de yapılacak kesim işlemi türüne göre seçilmesi gerekmektedir. Böylece testerenin ömrü uzar ve daha rahat bir çalışma ortamı sunulur.

1981 yılından bu yana metal kesim ve işleme uygulamalarında sektöre yenilikçi, tecrübeli ve güçlü bakışıyla yön veren Kar-Tes Kesici Takımlar, müşterilerin ihtiyaçlarına yönelik yüksek kaliteli ürünleri sunmaya devam ediyor.

Daire testere kullanmanın avantajları” başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da Kar-Tes Kesici Takımlar Blogu’muza geri dönebilirsiniz.