Elektrikli Testere Çeşitleri

Elektrikli Testere Çeşitleri

Testereler, farklı malzemelerin kesimini sağlayan ve üçgen şekillerde dişlere sahip olan el aletleridir. Bu testerelerin elektrikle çalışan modelleri olabildiği gibi aynı zamanda insan gücü ile hareket ettirilenleri de vardır. Ancak günümüzde en çok kullanılan modeller, sağlamış olduğu zaman ve kolaylık avantajları ile elektrikli testerelerdir. Bu testerelerin kullanımları ile birçok işlem yapabilirsiniz. Genel kullanım alanları ise demir malzemeden plastiğe ya da metale kadar her alandır. Ancak bu alanların farklılıkları ile kullanılan elektrikli testerelerde de farklılıklar görülür.

Günümüzde takım çantaları büyük önem kazanmıştır. Gidilen işlemlerde kullanılan malzemelerin yer aldığı takım çantaları, en az bir adet olmak üzere testere modellerine yer verir.

Elektrikli testereler yerine normal testerelerin kullanımı, kişilerin çok fazla yorulmasına sebep olur. İnsan gücü ile hareket eden bu testereler, herhangi bir motora sahip değildir ve yalnızca itme, çekme hareketi ile çalışır. Bu sebepten dolayı da kişilerin hem zaman kaybı hem de güç kaybı yaşaması görülür. Elektrikli testerelerin kullanımı ise çok daha basittir. Kenarında bulunan mandalın çekimi ya da bir düğmeye basılması ile çalışan bu elektrikli testereler, hiçbir insan gücüne gerek duymadan yalnızca kendi motoru ile kesim yapar. Bu sayede işlemler hem çok daha kısa sürer hem de kişiler üzerinde yorgunluğa rastlanılmaz.

Testere Çeşitleri

Kesim işlemi yapılacak olan malzemenin boyutu, kalınlığı ve türü, kesim yapacak olan elektrikli testerenin de modeline direkt etki etmektedir. Bu malzemeye göre bir elektrikli testere modeli seçilmeli ve kesim yapılmalıdır. Aksi takdirde istenilen verim alınamayacağı gibi bunun yanında testerelerde de zarar oluşabilir.

Elektrikli testere çeşitlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kıl Testeresi:

Kıl testereleri, demir testerelere benzeyen bir yapısı vardır. Bu yapı üzerinde yer alan bıçaklar ve gövde, hemen hemen demir testereler ile aynıdır. Kıl testerelerin kullanımı sağlanarak ince kesim işlemleri uygulanabilmektedir.

  • Demir Testeresi:

Demir testerelerin yüzeyleri, kıl testerelerine nazaran çok daha dardır. Bu elektrikli testereler ile demir malzemeler rahatlıkla kesilebilir.

  •  Motorlu Testere:

Motorlu testereler, benzin ile de çalışan elektrikli testere modellerindendir. Kesim işlemleri, içerisinde yer alan motorun yardımı ile yapılır ve çok etkili bir kesime sahiptir.

Unutmayın, Kar-Tes Kesici Takımlar kurulduğu 1981 yılından bu yana metal kesim ve işleme uygulamalarında sektöre yenilikçi, tecrübeli ve güçlü bakışıyla yön verir; daima Dünyanın en iyi markalarını beğeninize sunar.