Kesme Testere Uygulamaları

Kesme Testere Uygulamaları

Kesme testeresi veya kesme testeresi terimleri, iki farklı elektrikli alet sınıfını ifade eder: gönye testere, tipik olarak ağaç kesmede kullanılırken; aşındırıcı testere, tipik olarak metal veya seramik gibi sert malzemeleri kesmek için kullanılır.

Gönye testereler, bir iş parçası üzerinde doğru çapraz kesimler ve gönyeler yapmak için kullanılır.

Kesme testeresi çeşitleri

Manuel Gönye Testere, doğru çapraz ve gönye kesimlere izin vermek için bir gönye kutusuyla çalışan metal bir kılavuzda silindirler veya kızaklar üzerine asılır. Ara sıra resim çerçevelemede veya elle ahşap işleme meraklıları tarafından kullanılır, ancak büyük ölçüde elektrikli ahşap işleme aletleriyle değiştirilmiştir.

Power Gönye Testere veya kesme/bırakma testeresi, belirli bir açıda hızlı ve doğru çapraz kesimler için kullanılan bir elektrikli alettir. Yaygın kullanımlar, çerçeveleme işlemlerini ve kalıp kesmeyi içerir. Çoğu gönye testere hafif ve taşınabilirdir ve genel bıçak boyutları sekiz ila on iki inç arasında değişir.

Aşındırıcı Testere veya kesme/metal doğrama testeresi, sert malzemeleri kesmek için kullanılan bir elektrikli alettir. İnce bir taşlama çarkına benzer bir aşındırıcı disk kesme işlemini gerçekleştirir.

Teknik olarak aşındırıcı, kesim için düzenli şekilli kenarlar (dişler) kullanmadığından testere değildir.

Aşındırıcı testerenin yerleşik bir mengenesi veya kelepçesi vardır ve kesme çarkı ve motor, sabit bir taban plakasına bağlı bir döner kol üzerine monte edilmiştir.

Portatif metal kesme testeresi, piyasaya sürüldüklerinden bu yana, inşaat sahalarının biraz daha sorunsuz çalışmasına yardımcı oldu. Ayrıca hafif çelik üretimi için ve taşınabilirliklerinden dolayı sabit elektrikli şerit testereler veya soğuk testereler kullanan atölyeler için kullanışlı bir araçtır.

Güvenlik söz konusu olduğunda, aşındırıcı testere, inşaat demirinin kesilmesini de içeren birçok uygulamada bazen kullanılan daha pahalı ve tehlikeli asetilen torçlarının yerine iyi bir şekilde çalışır.

Unutmayın, Kar-Tes Kesici Takımlar kurulduğu 1981 yılından bu yana metal kesim ve işleme uygulamalarında sektöre yenilikçi, tecrübeli ve güçlü bakışıyla yön verir; daima Dünyanın en iyi markalarını beğeninize sunar.