Metal Kesme Testereleri ile Metal Keserken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Metal Kesme Testereleri ile Metal Keserken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Metal kesme testereleri, manuel olanlardan, malzeme, şekil ve çalışma açısından farklı olan elektrikli testerelere dönüşmüştür. Metal kesme testereleri, metalleri keserken gereken hassasiyet ve keskinliği sağlayan yüksek kaliteli malzemelerden ve bıçak teknolojisinden yapılmıştır. Yapımcılar ve imalatçılar, metal kesmenin sadece basit bir iş olmadığını ve talepleri karşılayan yüksek kaliteli metal kesme testere bıçakları gerektirdiğini vurguluyor.

Piyasa, dairesel testerelerden endüstriyel şerit testerelere kadar geniş bir kesim ekipmanı yelpazesine sahiptir. Tek yapmanız gereken, ihtiyacınız olan metal kesim türlerini, izlenecek süreci ve kullanılacak araçları anlamaktır. Bununla birlikte, metal kesme testeresi kullanarak metalleri keserken her kullanıcının yapması gereken bazı hususlar vardır.

Güvenlik Önlemleri Nasıl Alınmalıdır?

Metal kesme testeresi kullanarak metalleri keserken güvenlik her zaman bir öncelik olmalıdır. İster kendiniz yapıyor olun ister endüstriyel amaçlı yapılıyor olsun, kişisel koruyucu donanımlara her zaman uyulmalıdır. Bu koruyucu donanımlar şunları içermelidir:

  • Koruyucu eldivenler: Uygun şekilde oturmalıdırlar. Kesme işlemi sırasında elleri sürtünme ve titreşimden korumaya yardımcı olurlar.
  • Güvenlik gözlükleri: Metal kesme işlemi sırasında net görüş sağlar ve gözleri korur.
  • Kaynak yüz maskesi: Etrafa üflenebilecek başıboş malzemelerden yüzün korunmasına yardımcı olur.
  • Kulak tıkaçları: Kullanıcıyı makinenin çıkardığı gürültüden korur ve işitme hasarı olasılığını ortadan kaldırır.
  • Ayak koruması: Çelik burunlu ayakkabılar veya güçlendirilmiş botlar, kesme işlemi sırasında kesilmeden düşmelere karşı korunmaya yardımcı olur.
  • Güvenlik kıyafetleri: Tam boy pantolonlar ve uzun kollu üstler, elbise (askısız), vücudu metal talaşlardan veya sıcak kıvılcımlardan korumaya yardımcı olur.

Doğru Bıçağı Almak

En iyi sonuçlar için hangi bıçağı kullanacağınızı doğru bir şekilde belirlemek oldukça önemlidir.  Kar-Tes malzemeniz için seçebileceğiniz çeşitli metal kesme testerelerine sahiptir. İşiniz için doğru bıçağa sahip olmak, süreci kolaylaştırmak ve bıçağın daha uzun süre dayanmasını sağlamak için uzun bir yol kat eder.

Metalleri kesmek için doğru bıçağı seçerken, konuyla ilgili metal türünü göz önünde bulundurun. Demir, çelik içeren metaller için kullanılan bıçak tiplerini ve bakır ve alüminyum gibi yumuşak metalleri keserken kullanılacak bıçakları anlamak önemlidir.

Çalışma Alanı

Atölye veya çalışma alanı zemini her zaman enkaz ve dağınıklıktan arındırılmış olmalıdır. Dökülmeler varsa derhal temizlenmeli ve elektrikli makinelere temas ettirilmemelidir. Atölyedeki kaymalar ve yaralanmalar, acele etmekten kaçınarak veya aletlerin her yere düzensiz bir şekilde yerleştirilmesiyle önemli ölçüde azaltılabilir. Atölyede yanıcı maddelerle uğraşırken dikkatli olunmalıdır.

Ayarlama yaparken veya bıçakları değiştirirken elektrikli metal kesme testerelerinin güç kaynağından ayrılmasını sağlamak çok önemlidir. Metal kesme testereleri her zaman bakımlı olmalıdır. Kar-Tes’ten yüksek kaliteli testereler almak, aletlerin etkinliği, kalitesi ve dayanıklılığı göz önüne alındığında kesme işleminizin sorunsuz olmasını sağlayacaktır.

Unutmayın, Kar-Tes Kesici Takımlar kurulduğu 1981 yılından bu yana metal kesim ve işleme uygulamalarında sektöre yenilikçi, tecrübeli ve güçlü bakışıyla yön verir; daima Dünyanın en iyi markalarını beğeninize sunar.