Ne Tür Bir Testere Metali Keser?

Ne Tür Bir Testere Metali Keser?

Testereler, yapım aşamasında farklı tasarımlar ile üretilir. Bu tasarımlar, kendine özgü bıçaklar ve tutuş şekilleri ile oluşturulmaktadır. Bunun sebebi ise, üretilen her bir testere modelinin farklı bir malzemeye özgü olarak üretilmesidir. Testere modelleri, geçmiş zamanlarda tek tip olarak üretilmekte ve tek bir alan üzerinde kullanılmaktaydı. Sanayinin gelişim göstermediği eski zamanlar, yalnızca ince türden malzemelerin kesimleri için bu testereleri kullanır ve insan gücünden yardım alarak hareket ederdi. Ancak dünyada farklı ihtiyaçların doğması ve sanayi devriminin yaşanması ile beraber kesim ihtiyaçlarında da farklılıklar görüldü.

Geçmişte kullanılan sıradan testereler, geldiğimiz bu günlerde farklı çalışma prensipleri ile hareket etmektedir. Motorlu testere olarak geçen testereler, benzin ve elektrik ile çalışarak insan gücüne ihtiyaç duymaz. Bu sayede hem malzemeleri daha kısa sürede kesebilir hem de insan gücünün kullanılmaması ile beraber daha sağlıklı bir çalışma koşullarına sahip olabilirsiniz.

Metal Kesen Testere Çeşitleri

Metal kesen testereler, yapı olarak diğerlerinden farklılık göstermektedir. Hem tutuş için hazırlanan bölümler hem de direkt olarak bıçak kısımlarının farklı olduğu bu testereler, özel olarak hazırlanır ve çok keskin bir yapıda bulunur. Hayatımıza giren teknolojiler sayesinde elektrikli motorlar ile de çalışabilen metal kesme testereleri var olmaktadır. Bu testereleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Dekupaj Testere:

Dekupaj testereler, çok yönlü olarak bilinir ve kullanışı gayet basittir. Bu testerelerin kesebildikleri malzemeler hem düz bir çizgi olarak hem de kavisli olarak kesilebilir. Bu sayede çok daha detaylı ve farklı bir kesim aşamasına sahip olabilirsiniz.

  • Panter Testere:

Bu testereler, diğer adları ile kılıç testere olarak da bilinir. Budama, yıkım ve de kaba kesme işlemleri içerisinde kullanılan panter testereler, metal ve demir kesimlerinde de işlevsel bir yapıya sahiptir.

  • Profil Kesme Makineleri:

Bu makineler, eski testere modellerine nazaran çok daha gelişmiş bir yapıya sahiptir. Demirleri kısa süreler içerisinde istenilen şekilde kesen makineler, sağlamış oldukları güvenlik önlemleri ile de herhangi bir zararın oluşmamasını sağlar.

Yukarıda bahsedilen testere modelleri, demir kesmek için uygun özelliklere sahip olan testelerdir.

Unutmayın, Kar-Tes Kesici Takımlar kurulduğu 1981 yılından bu yana metal kesim ve işleme uygulamalarında sektöre yenilikçi, tecrübeli ve güçlü bakışıyla yön verir; daima Dünyanın en iyi markalarını beğeninize sunar.