Pistonlu Testereler

Pistonlu Testereler

1951’de Milwaukee Electric Tool Corp, ilk pistonlu testereyi üretti. Bu testere genellikle Sawzall olarak bilinir. Sawzall’ın uzun D şeklinde bir kolu vardır. Titreşimi en aza indirmeye ve daha iyi kavrama sağlamaya yardımcı olması için yaklaşık 10 lb ağırlığındadır. Sawzall normalde, gerektiğinde basit hız değişimi için hız tetikleyicisine ve/veya kontrolörüne sahiptir.

Pistonlu testere (salınımlı testere) terimi, ileri geri hareket kullanarak kesim yapan herhangi bir testere için geçerlidir. Bu kavrama dekupaj testeresi, kaydırma testeresi, kılıç testeresi ve döner pistonlu testere dahildir.

Pistonlu testere farklı bıçak türleri kullanarak çalışır;

  • bi-metal,
  • yüksek karbonlu çelik,
  • yüksek hız çeliği
  • özel amaçlı veya kobalt bıçaklar.

Bıçak türlerinin çeşitliliği, kesilen malzeme türlerine bağlı olarak pistonlu testereyi mükemmel kılar. Ayrıca tırmıklı, dalgalı ve dönüşümlü diş setleri kullanır.

Pistonlu testereler elle tutulur ve kesme hareketi, bıçağın ileri geri itme/çekme hareketi ile sağlanır. Pistonlu testere, düz ileri geri testere veya yörünge hareketi gibi farklı kesme hareketleri için bıçak değiştirmeyi sağlayacak kontrole sahiptir. Bu, farklı malzeme türleri üzerinde iyi çalışmasını sağlar. Yüksek hızlı kablolu modellerden daha az güçlü, el tipi kablosuz modellere kadar geliştirilmiş güç ve hızı içeren özel özelliklerle üretilmiştir.

Yaygın olarak ahşap, metal, çubuk ve levha kesmek için ve inşaat endüstrisinde tercih edilmesiyle iyi bilinen pistonlu testerenin kullanımı yalnızca buralarda sınırlı değildir. Kesme için tıbbi ve dişçilik cerrahisinde de kullanılır örneğin kemik kesmek gibi.

Ayrıca, kurtarma görevlilerinin sınırlı bir alanda veya ellerinde daha az kaynakla bir şeyi kesmesi gerektiğinde kurtarma operasyonlarında da yararlıdır. Pistonlu testere, dükkan veya kişisel kullanım için taşınabilir testere olarak idealdir.

Unutmayın, Kar-Tes Kesici Takımlar kurulduğu 1981 yılından bu yana metal kesim ve işleme uygulamalarında sektöre yenilikçi, tecrübeli ve güçlü bakışıyla yön verir; daima Dünyanın en iyi markalarını beğeninize sunar.