Şerit Testere Dişlerinin Bakımı

Şerit Testere Dişlerinin Bakımı

Şerit testere dişleri, belirli malzemeleri kesmek için tasarlanmıştır.

Dişler, yüksek üretim oranları ve genel olarak olumlu bir kesim sağlayabilmek için kritik öneme sahiptir. Bu nedenle ve aynı zamanda güvenlik amacıyla, sevkiyattan önce dişlerin genellikle koruyucu plastik fitillerle korunması önemlidir. Kapatılmamış şerit testere bıçağı dişleriyle temas etmek, yaralanmaların en yaygın nedenlerinden biridir. Genel anlamda, herhangi bir şerit testere bıçağını tutarken dikkatli olunması çok önemlidir.

Şerit testere üreticileri ve distribütörleri, nakliye sırasında diş hasarını en aza indirmeye yardımcı olmak için bıçağın dişlerinin üzerine koruyucu plastik fitil yerleştirir. Çoğu distribütör, 0,75″ genişliğinde veya daha büyük şerit testere bıçaklarını kaplar. Bu kanatlar tipik olarak daha dar kanatlardan daha düşük bir TPI’ye, daha ince TPI’ye sahip kanatlara sahip olacaktır.

Şerit testere dişleri, şerit testere makinalarındaki kesme işlemi sırasında bıçağın sıkışmaması için bıçak kalınlığından biraz daha geniş yapılmıştır. Bu eklenen genişlik, bıçağın kesim, yani çentik boyunca serbestçe hareket etmesini sağlar.

Daha ince dişli şerit testere bıçakları, ince stok malzemeleri kesmek için, kalın dişli bıçaklar ise daha büyük stok malzemeleri kesmek için tasarlanmıştır.

Bir şerit testereye kaynak yapıldıktan ve sarıldıktan sonra, çalışanları güvende tutmak için bir düğüm içinde birbirine bağlanır ve koruyucu plastik fitil, şerit testere dişlerinin ve onları tutan herkesin zarar görmesini önlemeye yardımcı olur.

Yepyeni şerit testere bıçağınızla birlikte gelen plastik kapak şeritlerini saklayın.

Mümkünse plastik kapakları elinizde bulundurun ve testere bıçağını saklarken kullanın. Bu, çalışma alanını yaralanmalara karşı güvende tutacak ve herhangi bir uygulanabilir şerit testere bıçağının yaşam süresini korumaya yardımcı olacaktır.

Herhangi bir malzemeyi keserken performans beklentilerinin karşılanabilmesi için bıçak dişlerinin korunması önemlidir, elbette kesilecek olan malzemeye uygun bıçağın kullanılması şartıyla.

Unutmayın, Kar-Tes Kesici Takımlar kurulduğu 1981 yılından bu yana metal kesim ve işleme uygulamalarında sektöre yenilikçi, tecrübeli ve güçlü bakışıyla yön verir; daima Dünyanın en iyi markalarını beğeninize sunar.