Şerit Testere Sonsuz Dişliler Hakkında

Şerit Testere Sonsuz Dişliler Hakkında

Sonsuz dişliler, büyük dişli redüksiyonları gerektiğinde kullanılır. Kurulum, kullanıcının dönme hızını belirlemesine ve daha yüksek torkun iletilmesine izin verir.

Birçok sonsuz dişlinin başka hiçbir dişli setinde olmayan ilginç bir özelliği vardır. Bunlardan birisi sonsuz dişli çarkı kolayca döndürebilir, ancak dişli çarkı döndüremez. Bunun nedeni, sonsuz açısının o kadar derin olmasıdır ki, dişli onu döndürmeye çalıştığında, dişli ile solucan arasındaki sürtünme solucanı yerinde tutar.

Elektrik motoru, sonsuz dişliye dönme gücü uygular, sonsuz dişli tekerleğe karşı döner ve vida yüzü tekerleğin dişlerini iter. Tekerlek yüke karşı itilir. Sonsuz dişli (vida) sürekli döner ve sonsuz çarkı çalıştırır. Döngü tam olarak bu şekilde ilerler.

Sonsuz dişli tahrikinde, güç vidadan tekerleğe iletilir, ancak asla tekerlekten vidaya (sonsuz) iletilmez. Buna kendinden kilitleme denir ve birçok uygulamada kullanışlıdır.

Hız oranı, sonsuz dişli diş sayısı ve başlatma sayısı ile belirlenir. Hız oranı arttıkça güç aktarımı azalır. Bir vidanın (sonsuz), tam bir devirde bir oluğu (doğrusal yönde) ilerletirse tek bir başlangıcı olduğu söylenir. İlerlerse iki başlangıcı olduğu söylenir.

Standart Dişli Yerine Sonsuz Dişli Seçimi

Sonsuz dişli, tekerleğe çevre ekleyerek çok az çabayla büyük bir küçültme oranına sahip olabilir. Torku büyük ölçüde artırmak veya hızı büyük ölçüde azaltmak için kullanılabilir. Tek bir sonsuz dişlinin aynı redüksiyon seviyesini elde etmek için sıradan dişli setinin birden fazla redüksiyonu gerekir. Bu, sonsuz dişli kullanıcılarının daha az hareketli parçaya ve arıza için daha az yere sahip olduğu anlamına gelir.

Sonsuz dişli ve tekerlek arasındaki sürtünme nedeniyle, kendisine uygulanan kuvvetle tekerleğin sonsuz dişliyi hareket ettirmesi zordur. Standart dişlide, yeterli kuvvet uygulandığında giriş ve çıkış bağımsız olarak döndürülebilir. Bu, standart dişli kutusuna geri dönüş kilidi eklemeyi gerektirir ve dişli takımının karmaşıklığını daha da artırır.

Kuruluma ve yağlayıcı seçimine biraz dikkat edildiğinde, sonsuz dişliler güvenilir hizmet sağlayabilir.

Unutmayın, Kar-Tes Kesici Takımlar kurulduğu 1981 yılından bu yana metal kesim ve işleme uygulamalarında sektöre yenilikçi, tecrübeli ve güçlü bakışıyla yön verir; daima Dünyanın en iyi markalarını beğeninize sunar.