Şerit Testere Tekerlek Hizalama

Şerit Testere Tekerlek Hizalama

Şerit testere tekerleği hizalaması için doğru ve gerekli prosedür, yalnızca testere bıçağının değil şerit testere makinesinin de ömrünün korunmasına yardımcı olacaktır.

Yanlış hizalanmış bir şerit testere, kesme sırasında testere bıçağının hareket etmesine ve bu da kabul edilemez üretim çıktısına neden olur. Şerit testere tekerleği hizalaması bu sorunları çözecektir.

Üretim kesintilerini incelemek, şerit testerenin düzgün kesip kesmediğine karar vermenin en basit yoludur ve yanlış kesim, tekerlek hizalama sorunlarına işaret eder.

Şerit testere operatörleri, olumlu bir çıktı için her kesimi iki kez kontrol etmelidir. İş parçasının boyutu farklı noktalarda değişiyorsa şerit testere çarkının temizlenmesi, yağlanması veya değiştirilmesi gerekir. Çalışır durumdayken makineden gelen sesler de tekerleklerin temizlenip yağlanması gerektiğini düşündürür.

Gürültü muhtemelen kir ve toz birikimini işaret edecektir.

Şerit testere bıçağını çıkarmadan önce yaralanmayı önlemek için koruyucu gözlük ve eldiven giyin ve herhangi bir bakım prosedüründen önce şerit testerenin fişini çektiğinizden emin olun.

Şerit testere bıçağına erişmek için şerit testere kapağını açın.

Şerit testereyi dikkatli bir şekilde eğin, böylece bir cetvel veya düz kenar hem alt hem de üst tekerlekler boyunca kayabilir ve aynı anda her iki tekerleğin üzerinden geçecek kadar uzun olduğundan emin olun. Bazı modellerin bu bakım adımı için tablanın şerit testereden tamamen çıkarılmasını gerektirebileceğini unutmayın.

Şerit testere bıçağının doğru takıldığından emin olmak için üst ve alt şerit testere tekerlekleri ile takılı bıçak arasındaki hizalamayı kontrol edin. Doğru veriler için ölçümleri iki kez kontrol edin. Şerit testere bıçağı yoksa ölçümler kapalı olacaktır.

Yanlış hizalanmış tekerlek algılandığında, şerit testere bıçağını ve yanlış hizalanmış tekerleği çıkarmanın zamanı gelmiştir.
Operatörler, tekerleklerin hem üst hem de alt kısmının doğru şekilde hizalandığından emin olmak için doğru miktarda şim (ayar saçı) eklediklerinden ve tekerleğin arkasına taktıklarından emin olmalıdır. Çalışmayı iki kez kontrol edin ve ardından tekerleği şerit testereye yeniden takın.

Şerit testere bıçağını takın ve ölçümleri yeniden kontrol edin. Ölçümler doğruysa iş yapılır. Değilse, uygun sonuçlar elde edilene kadar işlemi tekrarlayın.

Unutmayın, Kar-Tes Kesici Takımlar kurulduğu 1981 yılından bu yana metal kesim ve işleme uygulamalarında sektöre yenilikçi, tecrübeli ve güçlü bakışıyla yön verir; daima Dünyanın en iyi markalarını beğeninize sunar.