Şerit Testere Tekerleklerini Değiştirme

Şerit Testere Tekerleklerini Değiştirme

Şerit testere tekerleklerini değiştirme zamanı geldiğinde, müşteri hizmetleri departmanında sorulan sorular arasında :
ne tür tekerlekler” ve “ne tür makineler” soruları bulunur.

Doğru makine için doğru tekerleği belirlemeye yardımcı olması için bunları bilmek önemlidir.

Farklı tipte tekerlekler mevcuttur ve yeni şerit testere tekerlekleri satın alırken göz önünde bulundurulması gereken şeyler vardır.

Şerit testere tekerlekleri, çalışma sırasında testere bıçağının sürekli hareket etmesini sağlar ve iki tip tekerlek mevcuttur:
sürücü (tahrik) tekerleği ve avara tekerleği.

Sürücü tekerleği, bıçağı ileri doğru iten şerit testere kasnağı benzeri tahrik sisteminin bir parçasıdır.
Avara çarkı, hareketi aktarmak veya tahrik çarkını yönlendirmek ve desteklemek için kullanılır.

Şerit testere tekerleklerini yeni satın alarak değiştirirken aşağıdakileri göz önünde bulundurmanız önerilir:

  • Eşit ve sabit basınç için tekerlekler tam anlamda yuvarlak olmalıdır.
  • Titreşimi ortadan kaldırmak için tekerlekler dengelenmelidir ; bazı şerit testere tekerlekleri harmonik titreşimleri tolere edemez).
  • Şerit testere makinesinin markası ve modeli tekerlekle eşleşmelidir; markaya bağlı olarak her makinenin kendine özgü bir formu vardır.
    Bazı üreticiler farklı makineler için benzer boyutta tekerlekler üretse de, testere tekerlekleri testerenin yapısına bağlıdır.
  • Şerit testere çarkının çapı, şerit çark boyutları farklıdır ve genellikle makinenin boyutuna bağlıdır: şerit testere ne kadar büyükse, çark o kadar büyük olur ama bu tüm testereler için geçerli değildir.
  • Şerit testere çarkının kalınlığı kalınlık makine markasına göre değişebilir.
  • Delik (oyuk) boyutu tekerleğin merkez deliği şerit testere üreticisine bağlı olarak değişebilir distribütörler, sondaj deliği boyutunu belirlemeye yardımcı olmak için OD (dış boyut) ve ID (iç boyut) arayacaktır.

Bunlar, şerit testere tekerleklerinin değiştirilmesi gerektiğinde göz önünde bulundurulması gereken önemli konulardan bazılarıdır. Yeni şerit testere tekerlekleri satın alırken, https://kar-tes.com.tr/ çalışanları her zaman müşterilerimizin ihtiyaçlarına yardımcı olmaya hazırdır.

Unutmayın, Kar-Tes Kesici Takımlar kurulduğu 1981 yılından bu yana metal kesim ve işleme uygulamalarında sektöre yenilikçi, tecrübeli ve güçlü bakışıyla yön verir; daima Dünyanın en iyi markalarını beğeninize sunar.