Şerit Testerede Bükülme Nasıl Önlenir?

Şerit Testerede Bükülme Nasıl Önlenir?

Şerit testere bıçağı bükülmesi, bir kesim yaparken testere bıçağının aniden yön değiştirdiğinde (sol veya sağ) meydana gelen bir durumdur. Terim çok tanıdık gelmese de, bu problem kesme işlemi sırasında ortaya çıkabilecek yaygın sorunlardan biridir.

Şerit testere bıçağı bükülmesinin bazı yaygın nedenleri arasında şerit testere bıçağının kesimde sıkışması yer alır. Bu, uygulanan ilerleme kuvveti miktarının gerekli hızı aşması durumunda meydana gelir. Bu sorunu engellemek için şunları uygulayabilirsiniz:

  • Kesme hızını azaltın veya şerit testere bıçağı üreticisinin tavsiye ettiği kesme hızlarını takip edin.
  •  Yarıçaplı (radyus) kesimlerde yanlış şerit testere genişliği kullanmamaya özen gösterin.
  • Kesme yarıçapları ve konturlarla ilgili önerilen şerit testere genişlikleri için daha dar bir şerit testere kullanın veya şerit testerenin kullanım kılavuzuna bakın.
  • Şerit testere bıçağı olması gereken gerilimin aşırı üstünde veya çok fazla altındaysa bu durum şerit testerenin bükülmesine sebep olacaktır. Şerit Testere bıçağına her zaman uygun gerilimi uygulayın ve bunu korumaya özen gösterin. Birçok şerit testerede, genişliğe göre bıçağa ne kadar gerilim uygulanması gerektiğini söyleyen bir mastar-ölçü bulunur.
  • Şerit testere bıçağında doğru gerilimi ayarlamak için kullanıcı kılavuzuna bakın.
  • Ayarlanmış kılavuz ekleri veya silindirleri çok sıkı olabilir. Üst ve alt yan kılavuzlar ve baskı yatağı el kılavuzuna göre ayarlanmalıdır.
  • Kılavuzları doğru şekilde ayarlayın.

Başarılı bir kesme işlemi, bir operatörün herhangi bir kesme prosedürü sırasındaki temel bilgisi ve dikkati ile elde edilir. Bu sebeple kesme işlemini uygulayacak olan kişinin olumlu bir sonuç elde etmek için kesme işleminin her yönünü bilmesi çok önemlidir. Uygulayıcıların şerit testere bıçağının bükülmesi gibi durumlar nedenini iyi bir şekilde bilmesi, bu sorunun ortaya çıkmasını önlemeye yardımcı olabilir.

Unutmayın, Kar-Tes Kesici Takımlar kurulduğu 1981 yılından bu yana metal kesim ve işleme uygulamalarında sektöre yenilikçi, tecrübeli ve güçlü bakışıyla yön verir; daima Dünyanın en iyi markalarını beğeninize sunar.