Şerit Testerelerde Bıçak Gerilimi Kontrolü

Şerit Testerelerde Bıçak Gerilimi Kontrolü

Bıçak gerilimi, şerit testere bıçağının şerit testerede ne kadar sıkı olduğunu açıklamak için kullanılan bir terimdir ve İnç Kare Pound (PSI) olarak ifade edilir. Sürekli olarak düz ve düzgün kesimler elde etmek için şerit testere bıçakları belirli düzeyde bir gerilim gerektirir.

Bir şerit testere bıçağı takmadan önce yapılacak ilk şey, tekerleği sıkıca yerinde tutmak için gerdirmektir. Bu, doğru kesimler sağlamak için testere bıçağı her değiştirildiğinde yapılmalıdır.

Çoğu şerit testere makinası, bıçağın genişliğine bağlı olarak gereken gerilim miktarını gösteren bir ölçü gerilimölçer ile birlikte gelir. Bu kullanmak için uygun bir araçtır, ancak mutlak bir sonuç olarak da kabul edilmemelidir. Göstergeye güvenmek önemlidir, ancak bıçağın gerginliğini hissederek iki kez kontrol etmek daha da güvenilir olacaktır.

Doğru bıçak gerilimine ulaşmanın birkaç yöntemi vardır. Bunlardan biri, daha kesin sonuçlar gösteren bir gerilimölçer kullanmak olacaktır. Bu biraz daha maliyetli olsa da güvenilirlik açısından daha kesin bir sonuca ulaşmak için önemlidir.

Bıçağı sıkmak için hava silindiri kullanan bir hava basıncı gerdirme sistemi, diğer seçeneklerden biridir ve bununla şerit testere operatörü, makineye monte bir basınç regülatörü kullanarak şerit gerginliğini ayarlayabilir.

Bandın yana doğru bükülmesi yöntemi, başka bir gerilim testidir. Testere kapalıyken, üst kılavuzları masadan 15cm yukarı kaldırın. İşaret parmağınızı kullanarak bıçağı yana doğru itin. Bıçak 6- ile 0 mm den fazla sapmamalıdır. Bununla birlikte, dar testere bıçakları, geniş bıçaklara göre daha fazla yön değiştirir.

Kar-Tes olarak sunduğumuz Röntgen Şerit testereler için gerilim kontrolü de dâhil, kesimlerinizi sorunsuz kılacak bir çok parametreyi kontrol ettiğimiz hizmetlerimizi sunuyoruz. Röntgen bi metal Şerit testereleri incelemek için tıklayın

Unutmayın, Kar-Tes Kesici Takımlar kurulduğu 1981 yılından bu yana metal kesim ve işleme uygulamalarında sektöre yenilikçi, tecrübeli ve güçlü bakışıyla yön verir; daima Dünyanın en iyi markalarını beğeninize sunar.