Soğuk Testerenin Artıları ve Eksileri

Soğuk Testerenin Artıları ve Eksileri

Metal parça kesme işlemlerinizde soğuk testere kullanmadan önce bu aletin avantajlarını ve dezavantajlarını bilmeniz önem arz eder. Böylece metal kesme işleminizdeki ihtiyaçlarınızı ve önceliklerinizi karşılayıp karşılamadığını değerlendirebilir ve böylece soğuk testere kullanıp kullanmayacağınıza karar verebilirsiniz.

Soğuk testere, metalleri kesmek için dairesel testere bıçağı kullanan bir makinedir. Bu makinelerin kullanım alanları içerisinde olumlu ve olumsuz olduğu yönleri bulunur. Bu artı ve eksileri şu şekilde sıralayabiliriz:

Soğuk Testerenin Artıları

  • Soğuk testereler, kesim aşamalarında çubuklar, borular ve ekstrüzyonlar gibi birçok malzemenin kesimini yapabilmektedir.
  • Soğuk testereler, tolerans ve bitiş faktörlerinin önem arz ettiği ve tekrarlanabilme özelliğine sahip olan projeler içerisinde iyi bir çalışma gösterirler.
  • Bu testere modelleri ile yüksek hızda üretim yapılabilmektedir.
  • Soğuk testere modelleri, çapaksız ve doğru kesimler için değişken bıçak hızına sahiptir ve ayarlanabilir besleme hızlarını sunmaktadır.
  •  Kaliteli bir bıçağa sahip olan soğuk testere modelleri, çapakları tamamı ile ortadan kaldırır ve renk bozulmalarına, toz üretimlerine engel olur.
  • Soğuk testerelerin kullanıldığı malzemelerde yüksek kaliteli bir yüzeyin var olması sağlanır.

 Soğuk Testerenin Eksileri

  •  3,175 milimetrenin altında yer alan uzunluklar için soğuk testere kullanımı doğru bir seçenek değildir.
  • Bu yöntem, belirlenen milimetre uzunluğunun altında olan durumlarda ağır çapaklar üretebilmektedir.
  • 3,175 milimetre altında yer alan borularda çalışılırsa, çapaklar boruları kapatabilir.
  • Çalışılan alanda bulunan sertlikler, soğuk testerelerin bıçaklarını kırılgan hale getirebilir ve bununla beraber bir şok durumu yaşanır.

Soğuk testere modelleri, bu ve bunun gibi birçok artıyı, eksiyi kendi bünyesinde barındırmaktadır. Ancak artı ve eksi özelliklerin, çeşitli soğuk testere modellerine göre farklılık gösteren durumlar olduğunu akılda bulunmak gerekmektedir. Soğuk testere kullanıp kullanmayacağınıza karar vermek, uygulamanızın ve ona özel parametrelerin derinlemesine anlaşılmasını gerektirir. En iyi seçimi yapmak için metal kesmede kullanılan farklı yöntemlerin de anlaşılmasına ihtiyaç duyulabilir.

Unutmayın, Kar-Tes Kesici Takımlar kurulduğu 1981 yılından bu yana metal kesim ve işleme uygulamalarında sektöre yenilikçi, tecrübeli ve güçlü bakışıyla yön verir; daima Dünyanın en iyi markalarını beğeninize sunar.

Unutmayın, Kar-Tes Kesici Takımlar kurulduğu 1981 yılından bu yana metal kesim ve işleme uygulamalarında sektöre yenilikçi, tecrübeli ve güçlü bakışıyla yön verir; daima Dünyanın en iyi markalarını beğeninize sunar.