Soğuk Testereyi Ne Zaman Kullanmalısınız?

Soğuk Testereyi Ne Zaman Kullanmalısınız?

Soğuk testere, metalleri kesmek için dairesel testere bıçağı kullanan bir makinedir. “Soğuk testere” adı, kullandıkları kesme işleminden gelir. Bu testere makinesi, kesim sonucu oluşan ısıyı testere bıçağının oluşturduğu talaşlara aktarır. Bu nedenle, metali aşındıran ve metalde ve kesme bıçağında çok fazla ısı oluşturan aşındırıcı bir testerenin aksine, bıçak ve kesilen malzeme soğuk kalır.

Soğuk Testerenin Özellikleri

Soğuk testereler ya katı yüksek hız çeliği (HSS) ya da tungsten karbür uçlu, yeniden bilenebilir dairesel testere bıçağı kullanır. Sabit torku korurken testere bıçağının dönüş hızını azaltmak için bir elektrik motoru ve bir dişli redüksiyon ünitesi ile donatılmıştır. Bu, HSS testere bıçağının diş başına çok yüksek talaş yükü ile sabit bir hızda ilerlemesini sağlar. Soğuk testere kesimi çapak, kıvılcım, renk değişikliği ve toz oluşturmaz. Kesilen malzeme, kesme işlemi sırasında hareketi önlemek için mekanik olarak sıkıştırılmalıdır.

Uygun diş sayısı, testere bıçağı tipi, kesme hızı ve ilerleme hızının seçilmesine ekstra özen gösterilmelidir. Tüm bu değişkenler, kesilen malzemenin tipine ve boyutuna bağlıdır. Soğuk testereler, demir ve demir dışı alaşımların çoğunu işleyebilir. Soğuk testereler, testere bıçağı dişlerini soğutmak ve yağlamak için bir taşma soğutma sistemi ile kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Verimli Soğuk Testere

Soğuk testere makinelerinde teknolojik gelişmeler nedeniyle soğuk testere bıçaklarının popülaritesi artmaktadır. Yüksek üretim gereksinimleri gerektiğinde tercih edilen testere yöntemidir. Tüm testere yöntemleri arasında sürekli olarak en düşük kesim maliyetini üretirler: sıcak testere, sürtünmeli testere, şerit testere ve demir testeresi.

Soğuk bir testere, şerit testereden daha temiz ve daha doğru bir kesime sahiptir. Soğuk testerenin kapasitesi daha küçüktür, ancak kesme hızıyla bunu fazlasıyla telafi eder! Soğuk testereler, artan doğruluk ve kesim kalitesi sayesinde son 10 yılda metal imalatçıları tarafından daha fazla kullanılmaktadır. Soğuk testere bıçakları yeniden kullanılabilir ve maksimum çaplı malzemeyi kesemeyecek kadar küçülmeden önce 30 veya 40 defa keskinleştirilebilir.

Bıçağı bileyebilmek ve yeniden kullanabilmek büyük bir maliyet tasarrufudur!

Soğuk testerelerde yağlama, verimlilik ve genel kesme kalitesi için çok önemlidir ve bıçağın soğuk kalmasına yardımcı olarak bileme işlemleri arasında daha uzun süre dayanmasını sağlar.

Unutmayın, Kar-Tes Kesici Takımlar kurulduğu 1981 yılından bu yana metal kesim ve işleme uygulamalarında sektöre yenilikçi, tecrübeli ve güçlü bakışıyla yön verir; daima Dünyanın en iyi markalarını beğeninize sunar.