Testerelerin Neden Dişleri Vardır?

Testerelerin Neden Dişleri Vardır?

Testereler, ağız kısımlarında farklı çeşit dişleri bulunduran el aletleridir. Bu aletlerin ağız kısmında neden kesici dişlerin bulunduğu, insanlar tarafından merak edilen bir sorudur.

Testerelerin dişlerini bir timsahın ya da aslanın dişlerine benzetebiliriz. Güçlü bir ağız kısmına sahip olan timsahlar, avlarını yakaladıkları zaman onları keskin dişleri ile kesmektedir. Eğer bu dişler keskin olmazsa, istenilen verimi sağlayamayacağı için timsahlarda doğru bir şekilde beslenemezler. Testereler de aynı buna benzer bir mekanizmada çalışmaktadır. Eğer keskin bir dişe sahip olmazsa malzemeleri istenilen şekilde kesemez ve doğru bir işlev sağlayamaz. Bunun yanında, bir testereyi testere yapan ana unsur onun dişleridir. Dişleri testereden çıkartırsak geriye yalnızca işe yaramayan bir gövde kalır.

Testere Çeşitleri ve Dişleri

Testere çeşitleri, özel olarak tasarlanan ve farklı malzemeler üzerinde ektili olan çeşitlerdir. Birçok farklı alanda kullanılan bu modeller, birbirlerinden ayrı farklı boyutlara ve özelliklere sahip olmaktadır. Bu özellikler arasında dişlerde bulunur. Bir metal malzemeyi kesmek için kullanılan diş ile demir kesmek için tasarlanan testere dişi aynı değildir. Eğer metal kesmeye yarayan testere için demir kesmeye çalışırsanız, bu dişler kısa sürede kırılacak ve testere kullanılamaz hale gelecektir.

Testere çeşitlerini ve dişleri sayesinde kesebildikleri malzemeleri şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Tezgâh Testere Modelleri:

Tezgâh testere modelleri, elektrik yardımı ile çalışan bir testere modelidir. Bu testereleri, güvenli bir kesim yapmak istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Bununla beraber, tezgâh üzerinde yapılan bir işlem hacmine sahip olması sebebi ile çok daha büyük malzemelerin kesimini rahatlıkla yapmaktadır.

  • Demir Testere Modelleri:

Demir testereler, diş görünümü olarak ağaç testerelere benzeyen bir modeldedir. Fakat bu dişlerin yapıları, diğer testere dişlerine nazaran çok daha sağlam ve keskin bir şekilde üretilir.

  • Kıl Testere Modelleri:

Kıl testereler, genel olarak görüntü ve dekor olarak kullanılır. Bu testerelerin diş yapıları adından da anlaşılacağı gibi çok incedir. Bu dişleri daha çok hassas kesimlerde kullanırsanız, sizler için çok daha iyi bir kesim sağlayacaklardır.

Bu gibi diğer testere modelleri de kendilerine özgü dişleri kullanırlar. Bunun sebebi ise kesilecek olan malzemenin diğerlerine nazaran daha kalın ve farklı bir yapıda olmasıdır.

Unutmayın, Kar-Tes Kesici Takımlar kurulduğu 1981 yılından bu yana metal kesim ve işleme uygulamalarında sektöre yenilikçi, tecrübeli ve güçlü bakışıyla yön verir; daima Dünyanın en iyi markalarını beğeninize sunar.

Unutmayın, Kar-Tes Kesici Takımlar kurulduğu 1981 yılından bu yana metal kesim ve işleme uygulamalarında sektöre yenilikçi, tecrübeli ve güçlü bakışıyla yön verir; daima Dünyanın en iyi markalarını beğeninize sunar.