Şerit Testere Kullanımında Verimlilik Nasıl Sağlanır?

Şerit Testere Kullanımında Verimlilik Nasıl Sağlanır?

Her alanda olduğu gibi şerit testere operatörleri de verimlilik sorunu yaşayabilir. Özellikle çok fazla işin birikmesi ve çalışma saatlerinin artması, operatörlerin verimliliğini azaltan en önemli sorunlar arasında yer alır. Bu da üretimin yavaşlamasına ve daha fazla sürede daha az parçanın üretilmesine yol açabilir. Doğru bir iş planı yapılırsa şerit testere en verimli şekilde kullanılabilir.

Şerit Testere Kullanımında Verimlilik

Şerit testere kullanımında verimliliği sağlamak için ilk olarak iş kurallarına uymak gerekir. Testereyi kullandıktan sonra gerekli temizliğin yapılması şerit testerenin bir sonraki iş için hazır olmasını sağlar. Böylelikle operatör bir sonraki işe başlarken bir önceki işten kalan dağınıklığı toplamak zorunda kalmaz. Testerenin günlük bakımı aynı zamanda şerit testere bıçağının daha uzun ömürlü olması için önemlidir.

Doğru Testere Bıçağıyla Çalışmak

Günümüzde şerit testereler işlenecek ve kesilecek malzemeye göre farklı bıçaklar ihtiva ederler. Bu bıçaklar kullanılan malzeme, diş yerleşimi ve diş sayısı gibi konularda farklılık gösterirler. Söz konusu şerit testere kullanımında verimlilik olduğunda çalışılacak malzemeye en uygun testere bıçağının seçilmesi gerekir. Bıçağın doğru seçilmemesi kesimin istenilen seviyede ve kalitede olmasını engeller. Bu da hem zaman kaybına yol açar hem de maliyetin artmasına neden olur.

Testere Besleme ve Hız Değeri Doğru Seçilmeli

Şerit testere kullanımında verimlilik konusunda dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da testere besleme ve hız değeridir. Testere besleme değeri, kesilecek olan malzemenin şerit testere makinasında ne kadar hızlı hareket ettiğini ifade eder. Diğer yandan şerit testere hız değeri ise testere diskinin dakikada kaç devir yaptığını ifade eder. Bu iki değerin de üreticinin sağladığı kılavuza ve işlem yapılan malzemeye göre belirlenmesi gerekir.

Gerekli Durumlarda Soğutucu Sıvı Kullanılmalı

Uzun çalışma süreleri sonunda şerit testere bıçağı ısınır. Bıçağın çok fazla ısınması hem kesim yapılan malzemeye hem de testere dişlerine zarar verebilir. Bu gibi olumsuz durumların önüne geçmek için kesim işlemi sırasında uygun bir soğutucu sıvının kullanılması gerekir. Üreticinin önerdiği soğutucu sıvının kullanılması şerit testere bıçağının ömrünü uzatmaya yardımcı olacaktır.

Unutmayın, Kar-Tes Kesici Takımlar kurulduğu 1981 yılından bu yana metal kesim ve işleme uygulamalarında sektöre yenilikçi, tecrübeli ve güçlü bakışıyla yön verir; daima Dünyanın en iyi markalarını beğeninize sunar.